Amarula er en likør, som jeg opdagede for nogle år siden, den er lidt ligesom Bailey’s men baseret på marulafrugten. Jeg er ret vild med den og har tidligere lavet muffins med Bailey’s og tænkte, at det helt sikkert også kunne smage godt med Amarula og det gjorde det 😉
Glutenfrie muffns med Amarula
10 g Husk
2 dl mælk
1½ dl amarula, Baileys eller anden likør kan også bruges
1 dl oliie
1 æg
150 g sukker
3 tsk bagepulver 1 tsk vanillepulver
250 g glutenfri mel, jeg brugte Orange Finax
Pisk Husk, mælk og amarula sammen og lad det stå i 5 minutter. Pisk olie, æg og sukker i. Bland bagepulver, mel og vanillepulver sammen og kom det i. Pisk det hele godt sammen og fordel det i 8 store muffinsforme. Muffinsformene skal fylder 80 % op. Bag dem i 20-25 minutter ved 180 ºC
Du kan også bruge Bailey’s hvis du gerne vil have karamelsmagen eller halv Kahlua og halv mælk hvis du gerne vil have en mere kaffeagtig smag.
De bliver allerbedst hvis du bager dem dagen før de skal serveres og opbevarer dem på køl.