Glutenfrie marokanske fladbrød

Jeg har glædet mig så meget til vores rejse til marokko, at jeg har lavet disse glutenfrie marokkanske fladbrød. Jeg serverede dem med med citronyoghurt, edamamefalafler og grøn salat. Det var ikke den bedste ret at kaste mig ud i efter en lang arbejdsdag, men det var hele slæbet værd. Jeg lavede 20 fladbrød og det var så den eftermiddag. Jeg kan anbefale, at bage fladbrødene dagen før, da det tager sin tid. De bliver lige så gode dagen efter, når de varmes op igen og kan fryses.

Der bliver ca 10 fladbrød af denne portion.

Glutenfrie marokkanske fladbrød

12,5 g gær
4 dl lunkent vand
10 g husk
130 g glutenfri fuldkornshavremel
50 g fuldkornsrismel
25 g fuldkornsmajsmel
50 g kartoffelmel
95 g fint rismel
1 tsk salt
1 tsk sukker
1 spsk olivenolie eller anden madolie

Opløs gæren i den lunkne vand og pisk husk i. Lad det stå i 15 minutter. Bland alle de forskellige meltyper sammen med salt og sukker i en skål. Kom olie og mel i skålen med gær,vand og husk. Lad det køre på maskine til det er godt æltet igennem. Lad det hæve i 1 time. Del det i 10 dele og rul dem tyndt ud på et let meldrysset bord. Lad dem efterhæve i 30 minutter. Varm to pander ved medium til høj varme og steg fladbrødene på tør pande. De danner luftbobler, når de er klar til at vendes.

Disse fladbrød er dejligt bløde og smager skønt.

Share:

2 Comments

 1. Paprika
  2018-12-28 / 6:22 pm

  Da jeg er selv vil jeg høre om de kan bruges kolde og måske varmes op dagen efter????

  • Tekla
   Forfatter
   2018-12-28 / 6:33 pm

   Hej Paprika

   De kan fint lunes dagen efter og fryser også udmærket, hvis du ikke når at spise dem allesammen.

   De er dog knap så spændende kolde, der er mine pitabrød bedre.

   Kærligst Tekla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *