Glutenfrie madoplevelser i min ferie

Jeg er typen, som hader madpakker på udflugt. Jeg gider ikke spise det samme som derhjemme, bare most og smattet af at blive slæbt rundt på. For slet ikke at tale om at slæbe rundt på det, mens man skal opleve og nyde dagen. Jeg vil meget hellere have nye spændende glutenfrie madoplevelser.

Hvis jeg spiser madpakker er det på picnics, hvor formålet er at medbringe mad og nyde den et bestemt sted.
Men så er det også velforberedt mad, som er specielt lavet og pakket til at blive transporteret. F.eks kan i læse om vores romantiske picnic på Egeskov slot her.

I modsætning nyder jeg, at kunne få oplevelser ud af maden også, det får man sjældent med madpakker 😉
Frisktilberedt mad, nye kombinationer, nye smagsoplevelser og ikke mindst nye visuelle oplevelser af mad er lige så stor en del af en udflugt for mig, som selve udflugtsstedet.
Der kommer min glutenintolerance for alvor i vejen. Jeg kan ikke bare vælge hvor som helst og når som helst at gå ind og spise.

Jeg lavede research hjemmefra og tjekkede adresserne på de steder, der er angivet på de forskellige sider med glutenfrie spisesteder.
Så jeg havde et overblik over mine muligheder og vidste hvor tingene lå.

Så jeg aftalte med kæresten at Wagamama og Hard Rock Café var to mulige steder at spise. Wagamama har mange fremhævet og anbefalet når man ikke tåler gluten og Hard Rock Café var nævnt på én af listerne.
Begge steder har de helt styr på deres allergener og ingredienser men der var også kun meget få ting at vælge mellem. Det var superlækker mad, men stadig meget begrænset.

Wagamama i Tivoli:

På wagamama anbefalede de en ny ret, som også smagte fantastisk men de anbefalede så også kun den.

2015-08-05 19.30.48

Itame var den ret de foreslog, jeg valgte den med rejer men man kunne vælge nogle andre ting også. Den var ny på menukortet og den smagte himmelsk!

Hard Rock Café Copenhagen:

På Hard Rock Café havde de desværre udsolgt af deres glutenfrie boller til burgere og derfor var der kun nachoes uden kød, eller kødretter uden marinaderne og barbecue chicken uden barbecue er ikke så spændende.

2015-08-06 14.57.34

Min kærestes burger imponerede vildt på det visuelle.

Jeg tog ikke et billede af mine nachoes, ikke fordi de ikke var pænt anrettet eller meget lækre, men min kærestes burger stjal opmærksomheden. Det var deres local legendary burger, som var med rugbrød, friturestegt porre og rødbederelish. Serveret med råstegte kartofler og brun sovs i ægte dansk stil 😉
Det visuelle var imponerende, men desværre levede den ikke smagsmæssigt op til det. Hans beskrivelse var at den var jævnt kedelig. Det er synd når det visuelle fylder mere end det smagsmæssige.

Det var til gengæld ikke tilfældet med mine nachoes, de smagte fantastisk. Jeg var skeptisk over at der var tre slags bønner i, men det var bare en helt eminent kombination.

Copenhagen Street Food på Papirøen:

På den spontane note tog vi på Papirøen og jeg tog chancen. Med 33 boder, måtte der være noget jeg kunne spise.
Der var en tortillabod med hjemmelavede majstortillas, der var supper, der var italienske retter hvor man bare fravalgte brød og så var det glutenfrit og meget mere, som var helt fint at kaste sig over.
Så Copenhagen Street Food på Papirøen får en anbefaling med herfra. Mest fordi man kan tage derud helt spontant og så er der masser af mad 🙂

SAM_0100

Tortillaer af majsmel og taco.

SAM_0102

Italienske specialiteter serveret med salat og brød, jeg sprang bare brødet over.

SAM_0103

Præsentationsanretninger udstillet så man kan se hvad man får.

Jeg valgte nogle af de Italienske retter, jeg er jo vild med Italiensk mad. Så kæresten og jeg delte en carpaccio på rucola og en grillet gedeost med røget skinke, rucola, balsamico og nødder hvor han bare fik mine skiver brød. Grillet gedeost er så lækkert, det er på niveau med friturestegt camembert, små bider af himmel 😀

Det er ikke umiddelbart et sted for børnefamilier, maden er henvendt til voksne og det er drikkevareboderne også. Desuden er det svært at finde siddepladser ved borde, man sidder på paller, strandstole eller hvad der nu lige er.

Restaurant Den Fede And på Odense Havn:

Den fik sit eget indlæg, da det er en af de bedste restaurantoplevelser jeg har haft. Men skal da også nævnes her.
Maden var fantastisk og der var kun én ting jeg ikke kunne vælge på menukortet, det var fantastisk at have så mange valgmuligheder 😀

Jeg vil ikke sige meget om maden, men lade billederne tale for sig selv.

SAM_0169

Græskarsuppe med creme fraiche.

SAM_0170

Filet af hjort med rødløg, selleri, glace af balsamico og nye kartofler.

SAM_0171

Grand Marnier flamberede blommer med creme fraiche og drys af chokolade.

Brunch på Café Cuckoos Nest i Odense:

Den sidste dag af ferien blev brugt sammen med min mor og vi fik en lækker brunch på Café Cuckoos Nest i Odense. Deres brunchbuffet er fyldt med lækre sager, hvoraf mange af dem er glutenfrie. Selv de små tærter er bagt uden en brødbund, så de er sikre at spise, og det er med helt friskt og lunt glutenfrit brød til.

SAM_0190

Brunch med glutenfrit brød på Café Cuckoos Nest.

Jeg er stadig sygemeldt pga af knæene , så selvom ferien er slut, så føles det stadig lidt som ferie. Forskellen er mest at jeg har brugt alle de penge jeg havde til sjov og spas, så det er slut med alle de gode lækre restaurantbesøg og dyre seværdigheder. Heldigvis er der resten af August en masse gratis events og begivenheder i Odense. Så jeg kommer ikke til at kede mig 😉

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *