Glutenfrie lammeburgere og endnu en skøn glutenfri kogebog.

Mine skønne roommates fra Odense købte kogebogen “Nul Hvede – glutenfri livretter” til mig i afskedsgave. Efter hurtigt, at have skimmet den igennem, var der i hvert fald 5 opskrifter, som jeg bare måtte prøve og det lover jo rigtigt godt. Der er opskrifter på burgere og lasagne med lam samt hjemmelavet remoulade og ketchup, så der er jo ingen tvivl, den er skrevet til mig 😉

Det var supersvært, at vælge, hvad jeg skulle starte med at teste, men valget faldt sjovt nok på lammeburgeren. Jeg havde lidt bøvl med at finde hakket lammekød, men fandt det endeligt i Meny. De fleste supermarkeder har det jævnligt, men jeg har en tendens til, at ramme udsolgt hver gang jeg står og skal bruge det 😉

Til burger skal man jo have nogle burgerboller og bogen indeholder en opskrift på nogle boller, som hun foreslår, som burgerboller. Hun bager uden hævemidler og det er ikke helt min kop te, jeg syntes, at brødet bliver en smule for tungt i det. Jeg har ikke prøvet hendes metode med at piske luft ind i dejen, ved at køre på højeste hastighed i et minut. Men jeg valgte altså, at tilsætte gær og tilpasse lidt på indholdet.

2015-10-15 18.19.23

Lammeburger

Glutenfrie burgerboller:

5 dl tempereret vand
25 g gær
12 g psylliumfrøskaller
100 g glutenfrit fuldkornshavremel evt. havregryn blendet til mel
100 g finvalsede glutenfrie havregryn
100 g fuldkornshirsemel
100 g fuldkornsrismel
100 g solsikke kerner

Opløs gæren i vandet og pisk psylliumfrøskallerne i. Lad det står og gelere i 5-10 minutter, mens du afvejer de andre ingredienser. tilsæt de andre ingredienser og bland det godt i ca 1 minut. Form ca. 10 boller med våde fingre og pres dem lidt flade. Lad dem hæve i ca 40 minutter og bag dem ved 200 ºC i 30 minutter.

Lammebøfferne lavede jeg ifølge opskriften i bogen og bøfferne indeholder dejligt meget grønt. Det grønne fyld blev helt klassisk med tomat, agurk, salat og rødløg i ringe, ingen dikkedarer eller sære ting. Jeg skulle jo tage hensyn til at min 5 årige nevø vil spise det, han har præferencer den lille dreng. Valget af dressing faldt på en virkelig lækker ostedressing fundet i Meny i kombination med en røget ketchup fra Beauvais.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *