Glutenfrie knækbrød med blå birkes er fantastiske at have på lager, som en snack eller et lækkert sprødt indspark i madpakken.
Blå birkes smager fantastisk og de giver lige noget ekstra til et helt klassisk hjemmelavet knækbrød.
Glutenfrie knækbrød med blå birkes
Jeg er vokset op med de klassiske wasa knækbrød. Min favorit har altid været de store runde hjul, som vi altid havde med hjem fra sverige. De var grovere og smagte af meget mere end de udskårne firkanter, vi kunne købe herhjemme.
Derfor er jeg vild med de kernerige hjemmebagte knækbrød. Der er mere smag i end de ofte virkelig kedelige glutenfrie knækbrød, du køber i butikkerne. Desuden er de vildt nemme og hurtige at lave. Noget, som du virkelig lærer, at sætte pris på, når du bager glutenfrit.
Jeg tager stadig på besøg hos vores naboer, for at få de grove glutenfrie runde hjul. For de er bare gode! Ja de laver dem i Glutenfri, de er bare ikke nemme at finde herhjemme.

Glutenfrie knækbrød med blå birkes
Sprøde og velsmagende glutenfrie knækbrød med blå birkes.
Ingredienser
- 1 dl glutenfrie havregryn
- 1 dl. solsikkekerner
- 1 dl. hørfrø
- 2 spsk blå birkes
- 2 spsk chiafrø
- 1 dl. sesamfrø
- 1 dl. olie
- 2 dl. vand
- 2 tsk. bagepuvler
- 2 tsk salt
- 200 g glutenfri mel
Sådan gør du
-
Det hele røres sammen til en lind masse.
-
Du kan smøre massen ud på en bageplade med bagepapir eller rulle det ud mellem 2 stykker bagepapir. Når det har en tykkelse på 0.5 cm skæres dine stykker op inden du bager dem.
-
De bages ved 180 grader i 25 minutter
Opskriftsnoter
Jeg brugte grove havreflager og min fuldkornsmelmix for ekstra fuldkorn.
