Glutenfrie hindbærsnitter

Indlægget indeholder reklame links (markeret med *)

Til vikingens fødselsdag lavede jeg glutenfrie hindbærsnitter med marmelade af de gule hindbær fra vores egen busk. Jeg elsker at have bær i haven! 

De blev pyntet lidt ekstra nu svigerfamilien var på besøg, så mens de gik en tur pyntede jeg kager med bronzestøv* og tørrede blomster* fra Mill & Mortars Cake stuff serie.

Glutenfrie hindbærsnitter

Ret Dessert, kage
Køkken Dansk
Keyword hindbærsnitter, kaffebrød, tørkage
Forb. tid 12 timer
Tilb. tid 10 minutter
Antal 20 stk

Ingredienser

Hindbærmarmelade

  • 500 g hindbær
  • 350 g sukker

Mørdej

  • 50 g majsmel
  • 220 g fuldkornsrismel
  • 75 g flormelis
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanillepulver
  • 1 spsk psylluimfrøskaller fintmalet
  • 1 tsk johannesbrødkernemel*
  • 2 æg
  • 2 spsk smagsneutral olie
  • 4 spsk vand

Sådan gør du

Hindbærmarmelade

  1. Kom bær og sukker i en gryde og bring det langsomt i kog. Det koges ved svag varme, med jævnlig omrøring indtil hindbær og rabarber er kogt helt ud og det er tyknet af sig selv. Det tager ca 10 minutter og du kan teste om det vil tykne ved afkøling med en ren ske. 

  2. Dyp skeen halvvejs ned i marmeladen. Hvis den ikke er klar endnu vil marmeladen glide af skeen med en ujævn kant. Når marmeladen er klar vil den hænge fast på skeen med en helt lige kant. Den er stadig flydende, men den slipper ikke i kanten.

Mørdej

  1. Bland majsmel, rismel, flormelis, fiberhusk, johannesbrødkernemel, vanillepulver og bagepulver i en skål.

  2. Pisk æg, olie og vand sammen og rør melblandingen i.

  3. Ælt dejen godt sammen og stil den på køl natten over.

  4. Del dejen i to lige store dele og rul dem ud til rektangler i ca 1/2 cms tykkelse. læg dem ovenpå hinanden og skær kanterne til så du får to helt lige store rektangler med pæne lige kanter.

  5. Bag dem i 8-12 minutter ved 180 grader varmluft, de skal være let gyldne. Læg dem til afkøling på en rist.

  6. Når de er helt afkølet fordeles hindbærmarmeladen på den ene rektangel og den anden lægges ovenpå og de skæres ud i den størrelse du foretrækker. De kan nu pyntes med glasur og evt. fyrsetørrede hindbær eller krymmel.

Opskriftsnoter

Du kan også, som jeg har gjort på billederne, stikke dejen ud med en udstikker. Jeg lavede dem runde, men du kan også lave dem i sjove former og pynte dem, som dyr eller lign. 

Hindbærsnitter laves med hindbærmarmelade, men der er jo ingen der siger at du ikke kan lave andre snitter med en anden marmelade. Jeg tror det kunne være sjovt, at lave havtornsnitter eller måske hyldeblomstnitter. Du kan nemlig lave en marmelade på de hyldeblomster du sier fra, når du laver hyldeblomstsaft.

Du kan også prøve at erstatte 200 g hindbær med 200 g rabarber eller bruge halvt hindbær og halvt brombær. 

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

5 Comments

  1. Inga
    2019-08-19 / 2:09 pm

    Hej Tekla.
    Hvad gør johannesbrødkernemel, og kan det evt. undværes?
    M.v.h. Inga

    • Tekla
      Forfatter
      2019-08-19 / 2:38 pm

      Hej Inga
      Johannesbrødkernemel tilfører styrke og elasticitet når du ruller dej ud.

      Du kan tilføje mere fiberhusk, guargumi eller xanthangummi i stedet, hvis du ikke har johannesbrødkernemel.

      Mvh Tekla

      • Inga
        2019-08-19 / 2:45 pm

        Takker 😊

  2. May-britt Rosenkvist Andersen
    2019-10-05 / 5:50 pm

    Kan man bruge alm rismel

    • Tekla
      Forfatter
      2019-10-05 / 6:47 pm

      Hej May-britt
      Ja du kan godt bruge alm rismel i stedet.
      Mvh Tekla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering