Indlægget indeholder reklame links (markeret med *)
Til vikingens fødselsdag lavede jeg glutenfrie hindbærsnitter med marmelade af de gule hindbær fra vores egen busk. Jeg elsker at have bær i haven!
De blev pyntet lidt ekstra nu svigerfamilien var på besøg, så mens de gik en tur pyntede jeg kager med bronzestøv* og tørrede blomster* fra Mill & Mortars Cake stuff serie.

Glutenfrie hindbærsnitter
Ingredienser
Hindbærmarmelade
- 500 g hindbær
- 350 g sukker
Mørdej
- 50 g majsmel
- 220 g fuldkornsrismel
- 75 g flormelis
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vanillepulver
- 1 spsk psylluimfrøskaller fintmalet
- 1 tsk johannesbrødkernemel*
- 2 æg
- 2 spsk smagsneutral olie
- 4 spsk vand
Sådan gør du
Hindbærmarmelade
-
Kom bær og sukker i en gryde og bring det langsomt i kog. Det koges ved svag varme, med jævnlig omrøring indtil hindbær og rabarber er kogt helt ud og det er tyknet af sig selv. Det tager ca 10 minutter og du kan teste om det vil tykne ved afkøling med en ren ske.
-
Dyp skeen halvvejs ned i marmeladen. Hvis den ikke er klar endnu vil marmeladen glide af skeen med en ujævn kant. Når marmeladen er klar vil den hænge fast på skeen med en helt lige kant. Den er stadig flydende, men den slipper ikke i kanten.
Mørdej
-
Bland majsmel, rismel, flormelis, fiberhusk, johannesbrødkernemel, vanillepulver og bagepulver i en skål.
-
Pisk æg, olie og vand sammen og rør melblandingen i.
-
Ælt dejen godt sammen og stil den på køl natten over.
-
Del dejen i to lige store dele og rul dem ud til rektangler i ca 1/2 cms tykkelse. læg dem ovenpå hinanden og skær kanterne til så du får to helt lige store rektangler med pæne lige kanter.
-
Bag dem i 8-12 minutter ved 180 grader varmluft, de skal være let gyldne. Læg dem til afkøling på en rist.
-
Når de er helt afkølet fordeles hindbærmarmeladen på den ene rektangel og den anden lægges ovenpå og de skæres ud i den størrelse du foretrækker. De kan nu pyntes med glasur og evt. fyrsetørrede hindbær eller krymmel.
Opskriftsnoter
Du kan også, som jeg har gjort på billederne, stikke dejen ud med en udstikker. Jeg lavede dem runde, men du kan også lave dem i sjove former og pynte dem, som dyr eller lign.
Hindbærsnitter laves med hindbærmarmelade, men der er jo ingen der siger at du ikke kan lave andre snitter med en anden marmelade. Jeg tror det kunne være sjovt, at lave havtornsnitter eller måske hyldeblomstnitter. Du kan nemlig lave en marmelade på de hyldeblomster du sier fra, når du laver hyldeblomstsaft.
Du kan også prøve at erstatte 200 g hindbær med 200 g rabarber eller bruge halvt hindbær og halvt brombær.
Hej Tekla.
Hvad gør johannesbrødkernemel, og kan det evt. undværes?
M.v.h. Inga
Forfatter
Hej Inga
Johannesbrødkernemel tilfører styrke og elasticitet når du ruller dej ud.
Du kan tilføje mere fiberhusk, guargumi eller xanthangummi i stedet, hvis du ikke har johannesbrødkernemel.
Mvh Tekla
Takker 😊
Kan man bruge alm rismel
Forfatter
Hej May-britt
Ja du kan godt bruge alm rismel i stedet.
Mvh Tekla