Glutenfrie græske kødboller med hjemmelavet tzatziki

Både min kæreste og jeg er ret gode til at improvisere mad. Vi har en god fornemmelse for hvilke ingredienser, der passer sammen og elsker at eksperimentere med dem.

Det valgte vi, at gøre en dag, hvor jeg gerne ville teste nogle opskrifter fra Jane Farbers LCHF året rundt. Jeg ville gerne lave noget af grøntsagstilbehøret, men havde ikke lyst til den kombination, hun havde præsenteret den i. Så jeg foreslog, at vi lavede græske kødboller og til det manglede vi kun hakket oksekød. Man kunne passende vælge hakket lammekød i stedet, det kan efterhånden fås i de fleste supermarkeder. Min kæreste er ikke omvendt til hakket lam endnu,så det blev med oksekød. Han skal nok blive det, for det smager fantastisk i rigtigt mange retter, så uanset hans skepsis, så slipper han ikke 😉

Glutenfrie græske kødboller
Græske kødboller

Glutenfrie græske køboller til 2

200 g hakket oksekød
2 spsk fetaost
2 spsk hakkede soltørrede tomater i olie
en lille håndfuld tørrede svampe
salt og peber

smør til stegning
1 lille fed hvidløg
1 tsk tørret timian

Det hakkede kød æltes sammen med fetaosten, de soltørrede tomater og svampene. Små kødboller formes ud af det og de krydres med salt og peber.

Smør varmes på panden og hvidløg og timian svitses hurtigt der,i før kødbollerne placeres på panden og steges.

Grunden til at de blev stegt på den måde, var faktisk, at jeg havde lidt smør, hvidløg og timian blanding tilbage fra bagningen af det glutenfrie brydebrød med hvidløg og timian.
Men det er en god måde, at få smagen af nogle krydderier ind i noget, der steges, så jeg bruger det indimellem. Specielt hvidløg får en helt anden smag, hvis det svitses kort ved høj varme i smør og det benytter jeg mig ofte af i madlavning.

Jeg serverede dem med tzatziki, det lækre brydebrød og smørstegte porrer og spinat med feta. Man kunne også servere dem med nogle gode kalamataoliven, hjemmelavede kartoffelbåde og aioli. Brydebrødet finder du her

Hjemmelavet tzatziki

½ agurk
1 stort fed hvidløg
1 dl cremefraiche
salt og peber

Agurken skæres over på langs og kernerne skrabes ud. Agurken rives groft, saltes og placeres i et tyndt lag på et væskesugende klæde. Klædet samles om agurken og vrides, så væsken presses ud inden agurk og presset hvidløg røres op i creme fraiche. Til sidst smages til med salt og peber.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n