Disse glutenfrie frokostboller med spinat, rød karrypasta og mozzarellaost er fantastiske madpakkeboller. Lette, luftige og med masser af smag.
Brug dem til at lave lækre sandwich til sommerens picnics eller kom dem i madpakken, som de er. Server dem sammen med en salat eller til en mild suppe som f.eks brønkarsesuppe.
Glutenfrie frokostboller med spinat, mozzarella og rød karrypasta
Karrypastaen giver en fantastisk smag og duft til dine boller. Mozzarellaosten bidrager til at holde på fugten så bollerne ikke bliver tørre. Ikke engang, selvom de har ligget i madpakken en hel dag.
frokostbollerne er fryseegnet og skal bare lige lunes, når de er tøet op. Så er de som nybagte igen.

Glutenfrie frokostboller med spinat
Lækre luftige glutenfrie frokostboller med spinat, mozzarella og rød karrypasta, som er rigtigt gode til sandwich.
Ingredienser
- 100 g frossen spinat hakket
- 25 g. gær
- 6 dl lunken vand
- 20 g loppefrøskaller fine
- 2 spsk. salt
- 2 tsk. rød Karrypasta
- 100 g revet mozzarella
- 100 g kartoffelmel
- 2 spsk. kokosfibermel
- 100 g majsmel
- 150 g rismel
- 50 g boghvedemel
Sådan gør du
-
Lad spinaten tø op i en sigte.
-
Rør gæren ud i vandet og pisk loppefrøskaller i. Pisk det optøede spinat i sammen med karrypasta og salt og lade det stå i 5-10 minutter.
-
Bland revet mozzarella med kartoffelmel, kokosfibermel. majsmel. rismel og boghvedemel i en skål.
-
Kom melblandingen i lidt ad gangen, mens du kører det på røremaskinen med dejkrogen.
-
Når det hele er rørt godt ind idejen, stiller du den til hævning i 1½ time.
-
Vend forsigtigt dejen ud på bordet og del den i 8. Med våde fingre former du forsigtigt runde boller. Du må ikke klemme dejen sammen, så mister den alle de lækre luftbobler den har dannet.
-
Bag bollerne ved 220 grader i 30-40 minutter. De skal lyde helt hule når du banker dem under bunden, ellers skal de lige have lidt længere.
Opskriftsnoter
Rød karrypasta er den stærkeste af karrypastaerne. Hvis du ikke er så vild med smagen, kan du prøve med halvdelen eller helt udelade det.

Hej Tekla,
Når nu jeg bruger min glutenfri surdej istedet for gær, og lader dejen stå natten over, skal jeg så stadigvæk putte mozzarellaosten i fra begyndelsen?
Vh Stine
Forfatter
Hej Stine
Det kan du sagtens. Surdej er jo bare en anden og langsommere måde, at skabe hæveeffekten på. Alt andet lige vil det forbedre hæveevnen, da der er en ekstra kilde til sukker og protein, som nogle af organismerne kan udnytte, så der er mere mad til alle.
Og de når ikke at nedbryde osten helt, bare roligt.
Kærligst Tekla