Glutenfrie brødstænger vredet med lufttørret skinke til endnu en tapas aften

Disse glutenfrie brødstænger vredet med lufttørret skinke bagte jeg, sidst jeg havde gæster til tapas. Tapas er ikke det nemmeste, at lave til gæster. Der skal forberedes mange retter, givet de er små og der er en lille portion af hver, men det er stadig meget mad. Der er meget forberedelse, mange ingredienser og ekstremt meget planlægning.
Men det er ikke desto mindre lækkert at byde på. Du imponerer ofte rigtigt meget, specielt, når det hele er lavet fra bunden af 😉

glutenfri tapas_-5

Jeg får ofte at vide, jeg er vildt overskudsagtig, og det føler jeg ikke selv jeg er. Men jeg ved jo også godt, at der er mange, som ikke har tiden, energien og/eller lysten til at lave alt fra bunden af. Jeg kan bare ikke lade være, selv hvis jeg prøver 😉 Denne omgang tapas var meget mere simpel, end den jeg serverede til pinsefrokosten i år, nemmere og dog lige så overdådig.

glutenfri tapas_-6

Denne gang stod menuen på:

  • Hjemmerørt skinkesalat af lufttørret skinke på blade af hjertesalat
  • Friske grønne danske økologiske asparges omviklet med Bresaola
  • Pitachips og glutenfrie brødstænger vredet med lufttørret skinke med humus med grillet rød peber
  • Bæverpølse og Spansk tapaspølse med peber
  • Ostebord med Pecorino Romano, to røgede oste en med skinke og en krydret pikant, en rød primadonna og Saint Agur Créme en fransk smøreost med blåskimmelost.
  • Patatas bravas
  • Langtidshævet glutenfrit brød

glutenfri tapas_-3

Vi havde været en tur på internationalt marked for at handle ind til det. Der fandt vi den lufttørrede skinke i et helt stykke, vi selv skal skære ud. Vi fandt skiveskåret Bresaola, hos en italiens kødbod. Der var Pecorino romano hos den italienske ostehandler. De to røgede oste fandt vi hos den hollandske ostehandler. Bæverpølsen var i en canadisk bod med masser af pølser af vildt. Det internationale marked tourer danmark hele sommerhalvåret. I kan se, hvor I kan finde dem resten af sommeren lige her. Der er også masser af glutenfrie kager og andre søde sager, så kommer det til en by nær dig, så tag ned og giv det et kig 😀

Glutenfrie brødstænger vredet med lufttørret skinke

25 g gær
1 tsk sukker
2 dl lunkent vand
7 g husk
25 g tapiokastivelse/kartoffelstivelse
200 g fint rismel
2 tsk salt
1 spsk olivenolie
3-4 skiver luftørret skinke i strimler op ca ½ cm i bredden

Ekstra olivenolie til at smøre bagepladen med

Opløs gær og sukker i det lunkne vand, pisk husk og stivelse i og lad det stå i 5 minutter. Tilsæt to tredjedele af melet sammen med olie og salt og bland det med en gryde ske til det samler sig til en dej. Tag det ud på bordet og ælt den sidste tredjedel af melet i lidt ad gangen, fortsæt med at ælte i yderligere 10 minutter til dejen er elastisk. Den vil aldrig nå samme elasticitet som en hvedemlsdej, men vil stadig revne når du trækker hårdt i den. Dog bliver den ret elsatisk og nem at arbejde med.

Tag små dejklumer af på størrelse med en uknækket valnød og rul dem til pølser på ca 1 cm tykkelse. Tryk pølsen lidt flad og læg en strimmel lufttørret skinke på. Vrid nu dejen rundt om skinken og læg hver brødstang over på en smurt bageplade. Jeg bruger bagepapir, som jeg smører eller sprayer, fordi det gør rengøring af bagepladen nemmere bagefter. Når de allesammen er lavet stilles stængerne til hævning lunt i 15 minutter.
Stil dem i en forvarmet ovn ved 200 ºC og bag dem i 10 minutter. Vend brødstængerne og bag dem i yderligere 10 minutter. Lad dem køle helt af på en rist før servering.

De tager ikke specielt meget farve, da de er lavet af helt hvidt rismel. Ønsker du en mere gylden farve kan du erstatte halvdelen af melet med gul majsmel. Hvorfor smøre bagepapiret tænker du nok? Det er fordi de får en sprødere overflade når de ligger i lidt fedtstof mens de bager. De bliver ikke helt så sprøde som grissini men får lidt crisp, som de ikke får på rent bagepapir.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *