Glutenfrie blinis bagt med gær

Glutenfrie Blinis bagt med gær, kan man det?

I år måtte påskefrokosten holdes mere intimt end normalt. Vi var kun 4, men sådan er tiderne jo i øjeblikket. Da vi snakkede om hvad menuen skulle være, skrev en af de andre at blinis med stenbidderrogn var virkelig lækkert. Men det rimer jo ikke på glutenfrit. Heldigvis kan jeg sagtens få blinis og glutenfrit til at rime. Så jeg meldte mig frivilligt til at stå for den ret.

Jeg har allerede en opskrift på glutenfrie blinis her på bloggen. Den nemme løsning havde derfor været at bruge den og så var den ged barberet. Men, jeg er jo ikke den der vælger den nemme løsning.
Jeg søgte efter inspiration til hvad, der kan gøre stenbiderrogn selskab ovenpå sådan en omgang blinins. I min søgning faldt jeg over en opskrift på gærbagte blinis. Dem blev jeg simpelthen nødt til at lave en glutenfri opskrift på.

Glutenfrie Blinis bagt med gær

De fleste opskrifter, jeg har set på blinis, minder mest om en klassisk pandekageopskrift. Nogle gange med bagepulver, så de bliver lidt tykkere og luftigere. Men når du bager dem med gær, får du en helt anden luftighed i de små tykke pandekager. Jeg må ærligt indrømme at jeg synes de er mange gange bedre end dem med bagepulver.

Glutenfrie blinis bagt med gær

Luftige og velsmagende glutenfrie blinis bagt med gær

Ret Forret, frokost, Snack, Tilbehør
Køkken Dansk, russisk
Keyword Blinis, gæster, snack
Forb. tid 1 time 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 20 g gær stuetemperatur
  • 4 dl mælk stuetemperatur
  • 5 g psylliumfrøskaller fintmalede
  • 100 g boghvedemel
  • 50 g kikærtemel
  • ½ tsk salt
  • smør til at stege i

Sådan gør du

  1. Opløs gær i mælken.

  2. Del ægget i blomme og hvide og pisk blommen i mælken. Sæt hviden tilside til senere.

  3. Pisk psylliumfrøskallerne i og derefter piskes melet i.

  4. Lad dejen hæve tildækket på bordet i 1 time.

  5. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.

  6. Varm en pande op og kom lidt smør på.

  7. kom ca 1 spsk dej på panden og lad den flyde lidt ud til en rund pandekage.

  8. Steg de små blinis på begge sider til de er færdige.

Opskriftsnoter

Du kan lave dem i forvejen og fryse dem ned, så skal de bare lunes inden du serverer dem. 

Oprindeligt er blinis bagt med gær og blev faktisk også bagt i ovn og ikke på panden som vi gør i dag. I hvert fald så vidt jeg har kunnet læse mig til. Sådan udvikler vores mad og vores madkultur sig hele tiden og det er fantastisk, at noget så simpelt som en pandekage, kan laves på så mange forskellige måder.

Det giver enfornyet lyst til at spise glutenfrie blinis oftere og med varieret fyld af at smage de gærbagte. De gør sig på en måde bedre i det salte køkken end dem med bagepulver gør. Du kan med fordel bage en portion og komme i fryseren, de er nemlig også lækre i madpakken med en æggesalat.

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering