Jeg afprøvede den glutenfrie butterdej fra Schär, som jeg fandt i Sverige til at lave æbleroser med. Den er lækker at arbejde med, nem at rulle tyndere, men den kan ikke bruges sammen med remonce. Smørret smelter og løber væk, som i seriøst ovenud af muffinformen.
Så man kan ikke rigtigt bruge den som normal butterdej, og den bliver overhovedet ikke puffet og luftig, men den smager godt. Jeg vil tro at butterdejen fra FRIA eller NoGluten ville fungere bedre, de indeholder bare renset hvedestivelse.
Glutenfrie æbleroser
til 6 roser bruges:
3 røde æbler
1 citron
½ l kogende vand
1 pakke glutenfri butterdej
50 g smør
1 spsk rørsukker
1 tsk kanel
Æblerne skæres i tynde skiver og lægges i en skål, citronsaften og det kogende vand hældes over. De står sådan til de er blevet bløde, på den måde undgår man at de knækker når man ruller butterdejsstrimlerne.
Butterdejen skæres ud i 6 strimler, jeg rullede den lidt tyndere ud, da den var ret tyk.
Smør, rørsukker og kanel røres sammen til en ensartet masse. Derefter gør man som vist nedenfor.
Den glutenfrie butterdej kunne ikke opsuge den mængde smør anvendt, så de sejlede lidt i smør. Det er et problem med alle de glutenfrie butterdeje, jeg har testet, desværre.
Ift butterdej har du fundet en opskrift der fungerer med remonce? Evt hjemmelavet tænker på at lave gf makronsnitter uden mælk, har du et forslag?
Forfatter
Hej Marlene
Jeg har desværre ikke fundet eller udviklet en god funktionel opskrift på butterdej endnu.
Men den fra Fria er god til ret mange ting.