Glutenfri snurrer med hjemmelavet nøddecreme er et lækkert alternativ til den klassiske kanelsnurre. Nøddecremen minder lidt om nutella, men smager bare så meget bedre. Der er ingen sukker i dejen og meget lidt i nøddecremen, og det kan erstattes af flydende sødemiddel, så du kan nemt lave dem helt sukkerfri. De kan også laves uden mælk, som du kan se i opskriften.
glutenfri snurrer med hjemmelavet nutella

Glutenfri snurrer med hjemmelavet nutella
Forkæl dine gæster med disse lækre glutenfri snurrer med hjemmelavet nutella
Ingredienser
Dej
- 2 ½ dl lunken vand
- 2 ½ dl mælk erstat evt med plantedrik
- 25 g gær
- 1 stk æg
- 1 tsk groft salt
- 30 g psylliumfrøskaller de fine
- 1 tsk vanillepulver
- 60 g boghvedemel
- 90 g majsstivelse
- 160 g fuldkornsrismel
- 50 g blødt smør erstat evt med mælkefri bagemargarine
- 1 stk æggeblomme til pensling
Nutella
- 200 g hasselnødder
- 50 g smør erstat evt med mælkefri bagemargarine
- ½ dl lyssirup erstat evt med flydende sød
- 100 g 80 % mørk chokolade
Sådan gør du
Dej
-
Rør gæren ud i vand og mælk. Tilsæt salt og æg og pisk det god sammen. Pisk psylliumfrøskallerne godt ud i væsken og lad det stå i 10-15 minutter og blive til gele.
-
Tilsæt vanillepulver, boghvedemel og majsstivel og kør det på røremaskinen. Tilsæt fuldkornsrismel til det samler sig til en sammenhængende dej. Den må gerne være blød, men ikke klistre til siderne af røreskålen.
-
skær smørret ud i mindre stykker og kør det ind i dejen, til det netop er blandet helt i.
-
Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
-
Rul dejen ud i en firkant på et meldrysset bord. Den skal ca have en tykkelse på 1-1 ½ cm. Smør nøddecreme på den ene halvdel og fold den anden halvdel hen over.
-
Skær strimler på ca 2 cm tykkelse på den lange led. Sno dem og saml enderne i en lukket krans. Pensl dem med æggeblomme.
-
Varm ovnen op til 230 °C og sæt snurrerne ind. Skru straks ned til 200 °C og bag dem i 25-30 minutter til de er godt gyldne.
Nutella
-
Rist hasselnødderne på en pande og kom dem i en blender. Blend dem til mel.
-
Smelt smør, sirup og chokolade sammen i en gryde over svag varme. Det må ikke koge!
-
Blend nødderne ssammen med det smeltede smør/chokolade til en fast creme. Jo længere du blender jo finere bliver den creme.