Glutenfri og vegansk Pumpkin Pie med smagen af efterår

Glutenfri og vegansk Pumpkin Pie med varme kryddderier. “Den smager præcis som efterår skal smage” udbrød min kollega i bestyrrelsen for Aalborg fødevarefællesskab, da hun satte tænderne iden første bid. Endnu engang er det en opskrift, der er udviklet som en del af World Vegan Month sammen med Bloggers By Heart.

Måske kan du huske, at der de sidste par år har været en give away med en vegansk bog i forbindelse med serien. Det har jeg desværre ikke i år, da den bog jeg havde valgt, Nemlig “Vegansk til Højtid og Fest” er i restordre. Men nogle af de andre bloggere i serien kører give aways. Nederst i indlægget finder du en liste over de andre bloggere der er med i serien.

Glutenfri og Vegansk Pumpkin Pie en ægte amerikansk klassiker

Opskrifterne jeg har hentet inspiration i er selvfølgelig amerikanske. Det er jo en vaskeægte amerikansk tradition, jeg her har taget under kærlig behandling. Temaet jeg havde valgt var jo Vegansk til Højtid og Fest. Derfor valgte jeg at lave en Thanks Giving klassiker, bare helt uden gluten og animalske produkter.

Da det ikke er så nemt at få græskarpuré på dåse herhjemme, er den selvfølgelig også hjemmelavet. Du får fremgangsmåden, som er så simpel at det lyder som en løgn nedenfor.

Glutenfri og Vegansk Pumpkin Pie

Måske tænker du; Men skal den ikke være orange? Det kan den fint blive hvis du bruger en lys sukker. Jeg har bare en forkærlighed for den mørke muscovadosukker. Du kan bruge allys rørsukker og så får du en mere orange farve fra græskarret i fyldet.

Glutenfri og Vegansk Pumpkin Pie

En smagfuld glutenfri og vegansk Pumpkin Pie med varme efterårskrydderier og græskar. Vegansk og helt naturligt glutenfri.

Ret Dessert
Køkken Amerikansk
Keyword efterår, græskar, november, Pumpkin Pie, Tærte, Thanks Giving, vegansk
Antal 10 personer

Ingredienser

Græskar puré

  • `1 stk Hokkaido græskar
  • 1 tsk fint salt

Pumpkin Pie

  • ½ portion Tærtedej
  • 1 portion græskar puré
  • 2 ½ dl Kokosfløde
  • dl mørk muscovado sukker eller rørsukker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • ½ tsk stødt muskatnød
  • ¼ tsk stødt nelliker
  • ½ tsk salt

Sådan gør du

Græskar Puré

  1. Skær græskarret over på midten og skrab kernerne ud.

  2. Gnid indersiden og skærefladen af græskarret med salt.

  3. Læg græskarret med skærefladen nedad på en bageplade med bagepapir.

  4. Bag i en forvarmet ovn ved 180 ° i 30-40 minutter eller til det er helt mørt. Det må ikke blive brændt.

  5. Lad det køle lidt af og skrab det det møre indeni af skrællen. Det er basalt set puré helt uden at du skal gøre mere. Lad det køle helt af inden du blander det i tærtefyldet.

Pumpkin Pie

  1. Lav og forbag tærtedejen som i opskriften.

  2. Pisk græskarpuré, kokosfløde, sukker og krydderier sammen til det er jævnt.

  3. Fordel fyldet i den forbagte tærtedej og læg blade udstukket af tærtedej rundt i kanten.

  4. Bag tærten ved 200 °C i 20-30 minutter eller til bladene er flot gyldne.

  5. Server tærten lun eller kold.

Opskriftsnoter

Hvis du har noget kokosfløde til overs kan du piske det og servere det til tærten. Servere du den lun kan den oså med fordel få følgeskab af en vegansk vanilleis.

Smagen er varm og mørk af ingefær, så hvis du ikke er så vild med smagen af stødt ingefær kan du fint halvere mængden og evt komme lidt mere kanel i.

Konsistensen af fyldet er cremet og blødt, men fast nok til at det ikke flyder ud. Hvis du gerne vil have det mere fast og mindre cremet, kan du piske 3 spsk majsstivelse i fyldet. 

Følg med i World Vegan Month hos Bloggers By Heart

Igen i år er en række dygtige madbloggere fra Bloggers By Heart med i serien med vegansk mad og nogle af dem har Give Aways.

  • Stine fra My Food Blog sparkede festen igang med en anmeldelse af “Plantebaseret Gourmet”.
  • Susanne fra Sundt for To byder på en velkomponeret vegansk ret med selleri.
  • Maria Silje viser dig hvordan du laver lækre pandekager uden æg.
  • Lene fra Bagvrk byder på en varmende Chili Sin Carne
  • I morgen (lørdag d. 14 november 2020) Kan du læse med hos Lise fra By Schlagelberger

Det er tredje år jeg har lavet veganske opskrifter til serien. Det har altså været en skøn og sjov rejse, som jeg nok ikke var kommet på uden den serie.

  • vegansk og glutenfri parisertoast
  • vegansk og glutenfri julehotdog
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering