Du kan bruge både kikærter og kikærtemel i glutenfri bagning. En af fordelene er det høje proteinindhold. Protein hjælper med at skabe en god struktur i glutenfri bagning. Det kan ikke stå alene men skal arbejde sammen med stivelse og fibre, som loppefrøskaller til brød. I en glutenfri og vegansk müslibarkage, som denne kan kikærter stå alene og være basen for en mindre usund og mere nærende version af müslibaren.
Glutenfri og vegansk müslibarkage bagt med kikærter

Glutenfri og vegansk müslibarkage bagt med kikærter
Ingredienser
- 1 ds kikærter
- 110 g dadler tørrede
- 2 spsk kokosolie ekstra jomfru
- 70 g mandler malet til mel
- 2 spsk flydende sødemiddel alternativt ahornsirup
- 1 spsk mandelessens
- 90 g glutenfrie havregryn
- 1 tsk bagepulver
- 100 g mørk choklade 70-85 %
Sådan gør du
-
Blend kikærter og dadler helt fint. Tilsæt de andre ingredienser og blend til det hele er blandet godt sammen.
-
Hak chokoladen groft og vend rør det i massen. Fordel det hele i en brownieform beklædt med bagepapir. Bag det i 30 minutter ved 180 °C
-
Lad kagen køle helt af inden du skærer den ud i passende stykker.