Glutenfri medisterpølse med persillerodspuré og hokkaidofritter

Jeg er hende, som synes at medistepølse er en meget kedelig ret. Så da kæresten kom hjem med sådan en, efter at have skrevet at han tog noget lækkert med hjem til aftensmad. Var jeg nødt til, at spice den op med noget lækkert tilbehør. Kæresten var en anelse skeptisk, da det gik op for ham at jeg ikke ville lave sovs til. De fleste steder har medisterpølse uden hvedemel efterhånden, så det er nemt nok at finde dem.

Jeg valgte at lave puré af persillerødder med kogevandet fra medisterpølsen og fløde. Ja jeg koger min medisterpølse, før jeg steger den. Det gør jeg af to årsager; det er hurtigere at stege den, så man er sikker på den er gennemstegt og vigtigst, så har jeg noget kogevand med smag fra medisterpølsen til sovs eller i dette tilfælde persillerodspuré. Det giver en meget bedre smag i sovsen, hvis man har noget vand med smag fra kødet, noget stegesky fra ovnen eller et opkog fra panden det er stegt på. Hvis du ikke koger den kan du bruge kogevand fra persilleroden evt tilsat noget grøntsagsbouillon.

Persillerod har en let bitterhed, ikke voldsomt, men den er der. Derfor gør de sig sjældent godt alene, men fungerer bedst sammen med andre rodfrugter med sødere smagstoner. Men her fungere den godt fordi den får følgeskab af fløde.

2015-11-06 20.53.31

Persillerodspuré: 

2 store persillerødder
2 dl kogevand fra medisterpølsen eller fra persilleroden tilsat grøntsagsbouillon.
1 dl fløde
Friskkværnet salt
Hvid peber

Skræl persillerødderne, skær dem i mindre stykker og kog dem møre i usaltet vand, ca. 15 min. Hæld kogevandet fra og tilsæt fløde og den ene dl kogevand. Blend det og tilsæt yderligere kogevand til det har den konsistens du foretrækker. Jeg kan godt lide min puré lidt tynd i det, så måske skal i ikke bruge alt vandet. Smag til med salt og hvid peber.

Hokkaidogræskar smager skønt og disse fritter er ingen undtagelse. Det er en fordel, at man kan spise skallen også bare man skrubber den godt. Det gør det så meget nemmere at arbejde med at man ikke behøver at skrælle den.

2015-11-06 20.53.38

Hokkaidogræskar varierer en del i størrelsen, så vurder hvor meget du skal bruge.

Hokkaidofritter: 

½ hokkaidogræskar
2 spsk olivenolie
1 tsk tørret timian
1 tsk cayennepeber
1 spsk majsmel

Skrub Hokkaidoen og skær den ud i både af 1-2 cm tykkelse. kom olivenolie, timiam, cayennepeber og mel i en pose sammen med hokkaidobådene. Gnid det hele godt rundt til hokkaidobådene er dækket af et tyndt lag. Bag dem i en 200 ºC varm ovn i 15-20 minutter.

Selvom det er utraditionelt så var det vildt lækkert. Min kæreste er traditionel, så jeg udfordrer ham nogle gange, men indtil nu har han elsket det meste. Jeg keder mig meget med traditionel mad, så jeg leger med nyt tilbehør til gamle kendinge.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *