Glutenfri lammelasagne med rød pesto, cherrytomater og ricottaost

Da jeg var barn var lasagne noget, som kom fra en knorrpakke, jeg kunne egentligt godt lide det, men det var ikke noget særligt. Senere lærte jeg, hvordan en lasagne lavet fra bunden kunne smage og så blev det pludselig en anden sag. Nu er der adskillige lasagner i bunken med opskrifter til madplanen, variation er jo altid godt 🙂

Jeg bruger ifølge min kæreste meget få pastaplader, når jeg laver lasagne, men de er jo altså bare fyld. Det er alt det man lægger mellem pastapladerne som giver smagen. I denne lasagne er der kun 2 lag plader og mellem dem ligger en fantastisk sauce af lammekød, hønsebouillon og pesto, friske cherrytomater og ricottaost. Enkelt og smagfuldt.

Jeg har jo min absolutte røde yndlingspesto. Pesto Arrabiata fra Coops “Smag og Behag” serie, den er dog ret stærk, så jeg bruger den her sammen med en meget mild og sødere rød pesto med peberfrugt. Du kan dog bruge lige præcist den røde pesto du foretrækker.

Jeg bruger en blanding af mozzarella og parmesan til gratinering. Det giver en lækker sprød overflade og smager fantastisk. Jeg har i opskriften bare skrevet revet ost, for det er et af de steder man sætter sit personlige præg på en lasagne.

2016-01-05 19.40.19

Glutenfri Lasagne med lammekød og friske cherrytomater, bliver det bedre?

Glutenfri lammelasagne med pesto og cherrytomater

1 stort løg
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
500 g hakket lammekød
2½ dl hønsebouillon
1½ dl rød pesto
Salt
Friskkværnet peber

500 g cherrytomater
glutenfrie lasagneplader
500 g ricotta
175 g revet ost
1 håndfuld frisk oregano

Hak løg og hvidløg fint og svits det i olivenolie. Tilsæt lammekødet og brun det godt. Blade pestoen godt ind i kødet og tilsæt derefter hønsebouillon. Lad det blive gennemvarmet og smag til med salt og friskkværnet peber. Halver cherrytomaterne.

læg en tredjedel af kødsovsen i bunden af et smurt ovnfast fad og drys en tredjedel af cherrytomaterne over. Læg nu et lag lasagneplader og smør halvdelen af ricottaosten ud over dem. Læg nu endnu en tredjedel kødsove over og drys med en tredjedel af chreeytomaterne. Læg endnu et lag lasagneplader og spred resten af ricottaosten ud over dem. Afslut med resten af kødsovsen de sidste cherrytomater og drys til sidst revet ost over.
Bag lasagnen i ovnen ved 200 ºC i 35-40 minutter og drys den med hakket frisk oregano, når du tager den ud af ovnen. Lad den hvile tildækket i 10 minutter før serevering.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *