Glutenfri krydderkage med karamelglasur

Jeg elsker kager og kager med smagfuld glasur er endnu bedre. Så jeg har strikket en lækker glutenfri krydderkage med karamelglasur sammen. Man kan lave glasuren fra bunden, som her eller “snyde” og bruge et par dråber karamelessens i en helt almindelig glasur.

glutenfri krydderkage med karamelglasur

Glutenfri krydderkage med karamelglasur

Klassisk krydderkage med en glasur lavet på karamelsauce. Naturlig glutenfri og den kan nemt laves mælkefri også.

Ret kage
Køkken Dansk
Keyword Jul, kaffebrød, Kage, kagebuffet
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Antal 8 personer

Ingredienser

Krydderkage

  • 50 g mandler
  • 150 g mørk muscovadosukker evt kan brun farin bruges
  • 125 g rismel
  • 125 g havremel
  • 1 tsk natron
  • tsk bagepulver
  • ½ tsk salt1 tsk kanel
  • ½ tsk kardemomme
  • tsk stødt ingefær
  • ½ tsk nelliker
  • ½ tsk allehånde
  • 10 g Psylliumfrøskaller fintmalede
  • 1 dl vand
  • 2 æg
  • 2 dl kærnemælk 2 dl plantedrik med 1 spsk eddike piskes op for et mælkefrit alternativ
  • 150 g smør mælkefri margarine for et mælkefrit alternativ

Karamelglasur

  • 50 g sukker
  • ½ dl vand
  • ¼ dl fløde Sojafløde for et mælkefrit alternativ
  • 125 g flormelis

Sådan gør du

Krydderkage

  1. Rist mandlerne i ovnen ved 180 ºC til de dufter og begynder at brune, 5-10 minutter. Tag dem ud og lad dem køle helt af.

  2. Bland mucovadosukker, rismel, havremel, natron, bagepulver og alle krydderierne i en skål

  3. I en anden skål piskes Psylliumfrøskaller med vand, æg og kærnemælk godt luftigt. Lad det stå i 5 minutter.

  4. Smelt smørret i en gryde og pisk i huskgeléen og pisk den smeltede smør i.

  5. Hak de ristede mandler i en minihakker og bland dem i de tørre ingredienser.

  6. Rør nu de våde ingredienser i de tørre, så blidt som muligt, til det netop er blandet. Hvis du rører for voldsomt kan kagen blive for kompakt.

  7. Kom den i en brødform, der er smurt og drysset med mel og bag den ved 180 ºC i 40-45 minutter.

  8. Lad kagen køle lidt af, inden du forsigtigt vender den ud af formen og lader den køle helt af på en rist.

Karamelglasur

  1. Smelt sukkeret i en bredbundet gryde ved lav varme til det er brunet let.

  2. Tag gryden af varmen og hæld vandet i. Pas på det kan sprøjte!

  3. Rør kraftigt rundt i gryden og stil den tilbage på varmen.

  4. Kom fløden i og rør indtil alle klumper er opløst.

  5. Lad din karamelsauce køle lidt af.

  6. Rør flormelis i, brug evt lidt ekstra vand, hvis den bliver for fast/tyk og kom glasuren over kagen.

Min veninde bad mig om selv at tage en kage med til hendes fødselsdag. Hun kunne ikke helt overskue at bage en glutenfri kage også. Jeg tænkte, at det var den perfekte anledning til en glutenfri krydderkage med karamelglasur.

Min veninde blev rigtigt glad da jeg foreslog at tage den glutenfri krydderkage med karamelglasur med. Både fordi den var helt anderledes end de andre kager og fordi det er en særlig dansk kage. Min veninde er tysker og selvfølgelig ville hendes tyske familie være på besøg. Hun synes at det passede perfekt at jeg så bagte hendes danske favoritkage.

Kagen blev rigtigt godt modtaget af både danske og tyske gæster. Nogle af tyskerne mente at den smagte af jul, hvilket jo ikke er helt ved siden af. Den har jo de samme krydderier, som vi bruger til jul. Men den er altså bare god hele året rundt 😉

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n
Share:

2 Comments

  1. Birte Langhoff
    2022-02-08 / 2:50 pm

    Hej Teklas Køkken !
    Denne dejlige krydderkage har jeg bagt mange gange med succes, den er et hit.

    Forleden skiftede jeg kryddererierne ud med cacao og den blev osse god, men der er ligesom lange tynde elastiske tråde i kagen, det ligner spindelvæv, men det er det jo ikke. Jeg tænker selv at det er fra den gule Husk, og at det ikke betyder noget. Jeg har bare aldrig oplevet det før. Kender du til det , og har du en forklaring ?

    Mvh. Birte

    • Tekla
      Forfatter
      2022-02-08 / 3:22 pm

      Hej Birthe
      Jeg er glad for at du kan lide krudderkagen. Det er også en af mine egne favoritter 😊

      Det har jeg aldrig set eller hørt om før. Så jeg kan ikke umiddelbart komme med et bud på hvad det skyldes. Men du må meget gerne dele et billede med mig på mail@teklaskoekken.dk eller på Facebook eller Instagram. Så jeg kan se dét.

      Er det en ny FiberHusk du har brugt?
      Selvom jeg ikke kan se hvordan det skal give tråde som du beskriver, så kan det måske opføre sig anderledes efter de er begyndt at varmebehandle dét.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering