Let og luftig glutenfri gulerodskage med en creamcheesefrosting af mascarpone. Gulerodskagen er en af de kager, som der findes virkelig mange forskellige opskrifter på. Næsten alle har deres egen variant med eller uden valnødder, rosiner, færre eller flere krydderier og enten fast og tung eller let og luftig.
Jeg har kigget en masse opskrifter igennem og har strikket denne her glutenfrie opskrift sammen, som jeg synes fungerer rigtigt godt. Den er uden nødder, da min kæreste hader nødder og uden rosiner, da jeg hader rosiner. Men den er til gengæld dejligt krydret og matcher den fantastiske mascarpone creme med citronsaft perfekt.

Glutenfri gulerodskage
Luftig, krydret glutenfri gulerodskage med mascarponecreme
Ingredienser
Kagedej
- 300 g glutenfri melbl.
- 3 tsk kanel
- 3 tsk nelliker
- 2 tsk kardemomme
- 2 tsk natron
- 2 tsk bagepulver
- 10 g psylliumfrøskaller fine
- 1 dl vand
- ½ citron saften
- 275 g smeltet smør / mælkefri margarine
- 300 g brun farin
- 4 æg
- 400 g fintrevet gulerod eller pulp fra juiceren
- 1 tsk havsalt ekstra groft
Mascarponecreme:
- 200 g mascarpone
- 150 g blødt smør
- 160 g flormelis
- 1 tsk vanillepulver
- 2-4 spsk friskpresset citronsaft alt efter smag og behag
Sådan gør du
Kagedej
-
I en skål piskes husk, vand, citronsaft, smeltet smør, brun farin og æg sammen og lad det stå i 5-10 minutter.
-
Bland glutenfri melbl, kanel, nelliker, kardemomme, salt, natron og bagepulver i en anden skål. Hæld nu melblandingen i og pisk det grundigt sammen.
-
Kom de revne gulerødder i og rør det godt sammen.
-
Hæld dejen i en stor smurt springform og bag den ved 180 ºC i 40-50 minutter. Mærk efter med en kødnål om kagen er færdig, der må ikke hænge dej ved den.
-
Lad kagen køle helt af før cremen kommes på og den serveres.
Mascarponecreme:
-
2-4 spsk friskpresset citronsaft, alt efter smag og behag
-
Pisk alle ingredienserne sammen og fordel cremen på kagen før servering.
Opskriftsnoter
Hvis du bruger fint salt, skal du kun bruge en knivspids salt.
Er du ikke til den lidt søde ostesmag af mascarponen, kan du erstatte det med en anden flødeost.
Jeg deler nogle gange dejen op, da den bliver ret luftig og dermed høj. Så tager jeg en stor og en mellem springform og fordeler dejen mellem dem, så den er ca lige tyk. Når jeg gør det, laver jeg ca. 1½ gang creme, da det ellers bliver lidt for tyndt et lag creme 😉
Hvis nu du ikke tåler de mælkeprodukter, så kan du i stedet for mascarponecremen lave en glasur med citron- eller appelsinsaft og komme på i stedet. Det klæder også en glasur, at bruge lidt vanillepulver, men bare en knivspids.
Vi tog den med over til et par venner og de roste den til skyerne. Så den her går du altså ikke fejl af, at servere for gæster, heller ikke dem, som fint tåler gluten 😉
Alle der har smagt den har sagt at de ikke kan hverken smage eller mærke, at den er glutenfri. Den er dejlig let og luftig i krummen.

Det er den bedste gulerodskage jeg har smagt. Ever! 🙂 Tusind tak for opskriften.
Forfatter
Hvor er det godt at høre Maria 🙂 jeg er også rigtig glad for den!
Har du prøvet at bage den i muffinforme?
Forfatter
Hej Hanne
Jeg har ikke selv prøvet dét, men en af mine følgere på Instagram har gjort det med stor succes.
Du skal nok prøve at kigge til dem allerede efter 30 minutter og teste med en kødnål eller lign. om de er gennembagte.
Så kast dig endelig ud i at bage gulerodsmuffins med opskriften 🙂
Venligst Tekla
Hvilken type melblanding bruger du? Jeg kan ikke rigtig fået linket til at virke.
Forfatter
Hej Anna
Tak jeg får rettet linket men det er den her jeg bruger.
https://teklaskoekken.dk/lys-glutenfri-basismel/
Venligst Tekla
Jeg havde glædet mig meget til kagen, som lød lækker, men den viste sig at være en stor skuffelse. Smagen var alt for salt, og smagen af bagepulver og natron var meget gennemtrængende. Så vi måtte med stor ærgrelse smide kagen ud.
Forfatter
Hej Kamilla
Jeg er rigtig ked af at du har haft en dårlig oplevelse.
Men jeg er nødt til at stille nogle spørgsmål til din process, for selv små ændringer i forhold til opskriften kan gøre en stor forskel i det færdige resultat.
Desværre er glutenfri bagning endnu mere følsomt overfor evt. ændringer. Så jeg vil gerne se om jeg kan præcisere opskriften mere, men til det har jeg brug for din hjælp.
Har du brugt groft eller fint salt?
Har du pisket det meget grundigt sammen imellem hvert trin? Jeg bruger håndmikser, for at få en luftig dej.
Hvilke måleredskaber bruger du, for der er forskel på en tsk i en måleske og en alm teske?
Har du brugt saltet eller usaltet smør?
Har du brugt fine eller grove psylliumfrøskaller?
Jeg håber at vi sammen kan sikre at du og andre ikke får en dårlig oplevelse med kagen fremover.
Mvh Tekla
Hej Tekla
Denne opskrift skal klar prøves, tror så dog måske at vil vil tilsætte både lidt rosiner og lidt nødder, MEN skal både natron og bagepulver?? Synes engang jeg lærte noget om, at hvis man skulle blande de to skulle forholdet være mindst 1:2 altså dobbelt så meget bagepulver som natron, men i din opskrift er det 2 tsk af hver ???
På forhånd tak
Forfatter
Hej Ole
Kom endelig nødder og rosiner i, som det passer dig. Jeg bryder mig ikke selv om rosiner og udviklede kagen, da jeg boede sammen med min nøddehadende eks. Derfor er der ingen af delene i.
Det handler om syre, bagepulver er en blanding af natron og syre og natron er uden syre. Så længe der tilsættes en syreholdig ingrediens behøver der ikke være et særligt forhold mellem de to.
Hej Tekla
Jeg kunne godt tænke mig at vide, om man kan fryse kagen
Forfatter
Hej Charlotte
Du kan godt fryse kagen, jeg har kun frosset den uden mascarponecreme, så jeg kan ikke love at den kan klare at blive frosset.
Mvh Tekla