Glutenfri fuldkornsbasismel til grovere brød

Køb hele melbutikken og bland en lækker glutenfri fuldkornsbasismel. Nogle gange er det træls at skulle have så mange forskellige meltyper stående. For slet ikke at tale om, at du skal finde 5 forskellige poser mel frem til ét brød. Glutenfri bagning kræver ofte mere end én type mel og du kan gøre det hele nemmere for dig selv. Bland  en glutenfri fuldkornsbasismel og en lys glutenfri basismel, så har du altid en god melblanding klar når du skal bage.

Tjek min lyse glutenfrie basismel ud. Den er velegnet til kager og andet bagværk, der bliver for tungt med for meget fuldkorn.

Glutenfri fuldkornsbasismel

Melblandingen er sammensat så der er et godt forhold mellem fibre, protein og stivelse. Det er vigtigt i glutenfri bagning for at skabe lækkert brøs med en god struktur. Du skal selvfølgelig stadig bruge Husk eller lignende til, at skabe den gode struktur.

Opskriften her giver 1,5 kg melblanding. Det passer til de store patentglas fra Ikea. Alt efter hvor meget og hvor ofte du bager kan du fordoble eller halvere mængden.

Glutenfri fuldkornsbasismel til grovere brød

Bag lækkert groft brød med masser af fuldkorn med en Glutenfri fuldkornsbasismel 

Keyword Glutenfri fuldkornsbasismel, glutenfri melblanding, glutenfri melmix

Ingredienser

  • 550 g glutenfri fulkornsmel ris/majs/havre/hirse/soghum eller teff
  • 200 g boghvedemel eller kikærtemel
  • 200 g stivelse Kartoffelmel/majsstivelse/risstivelse eller tapiokastivelse
  • 200 g majsmel eller hirsemel
  • 350 g fint rismel eller kikærtemel

Sådan gør du

  1. Vej alle ingredienserne af i en stor skål og vend det rundt med en grydeske til det er helt blandet og der ikke længere kan ses lyse eller mørke områder.

  2. Sigt melet over i en anden skål, så der ikke er klumper og vend det igennem med grydeskeen endnu engang. 

  3. Kom melet i en lufttæt beholder og du er klar til at bage.

Hvis du ønsker en mørk farve i dit brød, er det en god idé at bruge teffmel, det giver en smuk mørk farve til brødet.

Share:

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering