Glutenfri engelsk afternoon tea med SimplyTea – månedens højdepunkt

Simply Tea er en lille virksomhed som sælger kvalitetste og tilbehør online, samt arrangerer events med kvalitets te som omdrejningspunkt. Afternoon Tea er et tilbagevendende event, som er blevet meget populært. Glutenfri engelsk Afternoon Tea er en integreret del af dette event.

Indehaveren af Simply Tea, Alexis Kaae har i samerbejde med Nogluten udviklet en glutenfri scone, som er virkelig lækker. Alexis veninde, som har Mette Maries Kitchen i fredensborg, har taget Alexis eminente opskrift på en klassisk engelsk småkage med earl grey te og lavet den om til glutenfri. Det betyder at dette event i modsætning til mange tilbyder præcist den samme menu til den glutenfrie version. Det arbejde som er lagt i det er imponerende og inspirerende.

Dette event blev holdt i forbindelse med MAD-messen i Ridehuset i Århus. MAD-messen forløber i dag d. 30 og i morgen d. 31 oktober 2016. Mit Autentiske Danmark står det for og handler selvfølgelig om mad og andet lækkert. Jeg overvejer endnu en køretur til Århus i morgen for at kigge på selve markedet. Meeeen det kommer lidt an på, hvor hårdt aftenens spiritusfestival med 20+ smagsprøver på whiskey, rom, gin, grappa o.s.v. tager på mig 😉

Jeg føler MAD-messen på facebook og blev derigennem opmærksom på, at fredag d. 28 blev der afhold et event med engelsk Afternoon Tea som optakt til messen. Jeg kunne have scrollet hen over det, uden at opdage, der også var en glutenfri version, da man skulle ned i teksten for at finde den oplysning. Men jeg er jo altid nysgerrig og er ovenud glad for, at jeg tog tiden til at læse det hele. Som jer der følger med på min facebookside allerede ved, så har jeg to gange gjort opmærksom på eventet derinde.  Så til alle jer som ikke er med endnu. Husk at det er dér jeg deler alle de skønne ting jeg finder i hele danmark med jer 😉

Glutenfri engelsk Afternoon Tea

Jeg tog afsted alene, og jeg var lidt usikker på om det ville blive lidt for kedeligt. Jeg havde taget tabletten med, så jeg kunne sidde og blogge undervejs. Alexis spurgte dog om ikke jeg ville sidde sammen med nogen og fandt en plads til mig, ved et bord med en af hendes stamkunder. Og det var rigtigt hyggeligt. Jeg fik snakket med tre spændende nye mennesker om mangt og meget. Tabletten blev slet ikke taget frem i stedet fik jeg tips til fremtidige feriedestinationer.

Ved ankomst fik jeg, som beskrevet anvist en plads og mens min første lille kande te blev brygget og trak, fik jeg et glas cava at starte på. Der var to typer te; en Tie Guan Yin monkey Picked oolong te og en Keemun Congu sort te.
Jeg startede med den lyse oolong te, hvilket også var anbefalingen fra min borddame, som var godt bekendt med de to varianter. Det er en virkelig lækker te, som passede rigtigt godt til den lækre mad, som blev serveret.

glutenfri-engelsk-afternoon-tea

Sådan en anretning var der til hver person, her på billeder mangler den sandwich med æggesalat, da den var ved at blive sat til livs 😉

Finger sandwich med laks, agurk & ricotta
Finger sandwich med hjemmelavet Ritz æggesalat & karse
Quiche Lorraine – æg og bacon tærte

Scones med jordbærsyltetøj, lemoncurd og clotted cream
Brownie med creme fraiche
Franske Maccarones med Matcha te
Earl Grey fingers
Friske bær

Sandwichene var i brød fra Foodfein, som laver lidt glutenfrit. Desværre kunne jeg ikke læse noget om det på deres hjemmeside, men det er måske kun på forespørgsel de bager dét. Brødet var lækkert og ikke for tungt, som glutenfrit nogle gange bliver.

Det hele var eminent lækkert og selvom det var sødt, det er kager jo nu engang, så var intet af det for sødt. Da jeg gik over til kagerne besluttede jeg, at prøve den sorte te med en lille smule mælk og det gav en virkelig god balance til de søde kager.

Jeg vil fremhæve småkage og maccarones, brugen af te i kage giver en helt unik smag, som virkelig balancerer det søde. Jeg finder ofte småkager og maccarones alt for søde, men disse var perfekte. Det hele mættede så meget, at jeg måtte pakke en lille doggybag med rester. Som jeg har nydt her til eftermiddag, mens jeg har skrevet dette. Er glad for, at jeg sprang frokosten over, ellers havde jeg givet op meget før 😉

Inden jeg gik, fik jeg en lille snak med Alexis. Hun spurtge om det var værd, at køre helt fra Aalborg for at deltage og til det kunne jeg kun svare ja! Det var helt fantastisk, så skal du forkæle dig selv, din veninde, mor, søster, kæreste eller gode venner, er en tur til Afternoon Tea med Simply Tea den perfekte måde, at gøre det på.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *