Basen for denne glutenfri chokolade konfektkage – uden mælk, smør og sukker er sødekartofler. En rodfrugt, som har en meget sødlig smag. At bruge sødekartofler i stedet for mel giver en blød konsistens og en naturlig sødme. At der ikke tilsættes sukker eller smør gør det til en mindre usund kage.
Glutenfri chokolade konfektkage – uden mælk, smør og sukker

Glutenfri chokolade konfektkage - uden mælk, smør og sukker
En sundere kage med sødskartofler.
Ingredienser
- 500 g sødekartofler
- 10 dadler
- 2 æg
- 25 g loppefrøskaller
- 30 g kakaopulver
- 1 tsk vanillepulver
- 2 spsk kartoffelmel
- 2 tsk bagepulver
- 1 spsk flydende sødemiddel kan udelades
- 100 g chokolade 70 %
Sådan gør du
-
Kog sødekartoflerne i letsaltet vand i ca 15 minutter, eller til de er møre.
Hæld vandet fra og blend sødekartoflerne med dadlerne. -
Pisk æg og loppefrøskaller godt sammen og lad det stå og hvile i 5 minutter.
-
Bland kakaopulver, salt, vanillepulver, kartoffelmel og bagepulver sammen. Pisk det i skålen med æg og loppefrøskaller til det er arbejdet helt ind. Brug gerne dejkrogen på røremaskinen, det giver den bedste struktur i loppefrøskallerne.
-
Bland sødekartoffelmassen i og bland til du har en helt ensartet dej.
-
Kom dejen i en form, foret med bagepapir, det kan være en rugbrødsform eller en brownieform.
Bag kagen ved 200 °C i 60 minutter. -
Riv choloaden fint og drys det over den varme kage straks efter du tager den ud af ovnen. Lad kagen køle helt af og stil den på køl.
Dejligt med en kage der også kan spises af diabetiker.
Forfatter
Hej Charlotte
Ja det må jeg indrømme, at jeg ikke har gjort så meget i. Men det skal jeg da nok lige tænke ind i fremtiden, at der godt må være mere af den slags.
Venligst Tekla
Mmmh den må jeg prøve, FET lyder virkelig spændende med sød kartoffel i 🙂
Kh Maria silje
Forfatter
Hej Maria Silje
Søde kartofler er dejligt alsidige og jeg elsker smagen af dem.
Kærligst Tekla