Glutenfri chimichanga med oksekød og mexicanske ris

Mexicansk mad er fantastisk og så er det så meget mere end chili con carne og taco.
Jeg er vild med de mange forskellige måder, at bruge tortillafladbrødene på. Burrito, dorrito, quesadilla, chimichanga, fajita, enchilada, taco og selvfølgelig tortilla.

Jeg faldt pladask for chimichangaen første gang jeg fik den. En tortilla pandekage pakket omkring et virkelig lækkert fyld, bagt i ovnen eller friturestegt og serveret med mexicanske ris, salsa, creme fraiche, guacamole og grønt.
Det var derfor oplagt, at teste de glutenfrie tortillaer, jeg fandt på frost i Sverige, ved at lave sådan nogle.

Til den type mad, har jeg erfaret, at de amerikanske opskriftsider er langt de bedste. De spiser mere autentisk mexicansk mad, end vi gør her i Europa 😉
Fandt endda nogle opskrifter på dessert chimichanga, som helt sikkert skal afprøves 🙂
I dag bliver det dog den klassiske med hakket oksekød.

Det allerbedste ved denne ret er, at det hele kan laves i forvejen og fryses eller opbevares på køl. Så skal man bare folde chimichangaerne og varme det hele, inden man skal spise. Sund og lækker mad på 20 minutter.

Glutenfrie chimichangaer: 

300 g hakket oksekød
1 lille løg
1 fed hvidløg
2 tsk mexicansk krydderi
1 tsk tørret oregano
40 g creme fraiche
40-60 g hakkede syltede jalapenos, alt efter hvor stærkt man ønsker det
1 spsk hvidvinseddike
100 g revet cheddar
40 g smør eller olie
majstortillaer eller glutenfrie wraps

Hak løg og hvidløg fint og svits det i lidt smør i bunden af en gryde, tilsæt kødet og krydderierne og steg til kødet er brunet. Rør hvidvinseddike, creme fraiche og jalapenos i og fjern det fra varmen. Rør den revne cheddar i og fordel det på tortillaerne.
Imens kødet bruner smeltes de 40 g smør og tortillaerne lunes, de pensles med smør på den ene side. Læg dem med den penslede side nedad når du kommer fyld på og folder dem. Pensl dem godt med smør på samlingen og læg dem med samlingen nedad. Pensl dem rigeligt på overfladen og bag dem i 15 minutter ved 230 grader.
Nogle bruger æggehvider som pensles på kanterne for at de sidder mere sammen. Men jeg synes det går lige så godt uden, når man pensler dem med smør eller olie og lægger dem på samlingen.

De foldes som på billederne her, hvor de er lavet med mine hjemmelavede majstortillaer.

2015-08-25 20.14.11

Placer fyldet på midten

2015-08-25 20.14.30

Bøj siderne ind over, en ad gangen

2015-08-25 20.14.38

 

2015-08-25 20.14.56

Bøj enderne ind en ad gangen

2015-08-25 20.15.23

 

2015-08-25 20.16.08

Læg pakken med samlingen nedad.

De glutenfrie tortillaer fra Sverige var ikke gode til Chimichange, de var for stive. Selv, når jeg lunede dem i ovnen pakket ind i fugtet papir knækkede de, når jeg forsøgte af folde dem om fyldet. Men de smagte fantastisk. Det lykkedes nogenlunde at lave nogle mini chimichangaer som i kan se her.

SAM_0145

Mini chimichanga lavet med svenske glutenfrie wraps fra frost.

Det er den mest sammenhængende af dem og man kan se at den er knækket lidt, hvilket de ikke bør gøre.

Mexikanske ris:

170 g tomater
½ løg
1 ½ jalapeno, jeg brugte syltede jalapenoer.
200 g langkornede ris
60 ml rapsolie
2 fed hvidløg
200 ml kyllinge fond (4-5 terninger opløst i vand) eller hønsebouillon
1 tsk salt
60 g frisk koriander
½ lime

Blend tomat og løg til puré og hak jalapenoerne fint. Vask risene i en si til vandet bliver klart 1-2 min. Dette fjerner stivelsen fra risene og gør at de ikke klistrer sammen. For at få det helt rigtige fluffy udseende er dette trin vigtigt.
Varm olien i en 25-30 cm bred gryde eller pande med låg ved medium varme, kom et par riskorn i og når de syder er olien klar. Tilføj risene og steg ved højere varme i 6-8 minutter eller til risene er gyldne og gennemsigtige. Skru ned på medium varme igen og tilsæt hvidløg og jalapeno og rør godt rundt i 1-1½ minut.  Hæld kyllinge fond, tomatpure og salt i og lad det simre ved lav varme indtil væsken er fordampet.

Disse ris er smukke og smager helt fantastisk. Hvis man laver en god stor portion kan de gemmes til næste dag og spises til en gryderet eller de kan fryses ned til senere brug. Kom de kolde ris i en tætsluttende beholder og frys dem. Man kan genopvarme dem i mikrobølgeovnen eller i ovnen husk at dække dem til og røre rundt jævnligt.

SAM_0167

Glutenfrie chimichangaer med mexicanske ris.

Server det med en lækker grøn salat, og du har et virkeligt lækkert aftensmåltid.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *