Burger er en sommerfavorit herhjemme. Sådan en hakkebøf stegt på grillen med en god skive ost, frisk salat. tomat, en lækker hjemmerørt mayo, lynsyltede agurker og ketcup altsammen samlet af en let og luftig glutenfri burgerbolle. En god flad glutenfri burgerbolle, så du kan bide over din samlede burger.
Ikke noget med kniv og gaffel her, der skal helst løbe saft og ketchup ned over hænderne mens du spiser.
Med opskriften her har jeg fundet den bedste måde at lave flot runde, lige store og dejligt flade burgerboller, som samdtidig er lette og luftige.
Jeg ruller dejen ud i ca 3 cm, tykkelse og bruger en rund kageudstikker til at stikke runde burgerboller ud af dejen. På den måde kan du også bestemme om det skal være til små sliders eller store burgere. Til sliders ruller jeg den ud til 2-2½ cm så de ikke bliver for høje.

Glutenfri burgerbolle
Let og luftig glutenfri burgerbolle, som er perfekt til at spise med fingrene.
Ingredienser
- 25 g gær
- 3,5 dl lunkent vand
- 20 g husk
- 2 spsk sukker
- ½ tsk salt
- 2 spsk smeltet smør eller margarine
- 1 æg
- 50 g kartoffelmel
- 100 g fint rismel
- 250 g fin basis melmix
- 1 æg til pensling
- 3 spsk sesamfrø til at drysse med
Sådan gør du
-
Opløs gær i vand og pisk husk, æg, smeltet smør, sukker og salt i og lad det stå i 5 minutter.
-
Bland melet i og ælt det godt sammen, afslut med at ælte det igennem på bordet med lidt mel til det slipper.
-
Lad det hæve i ca. ½ time og rul det ud i ca 3 cm tykkelse. Udstik slider boller – ælt resten sammen og rul ud igen, til du har nok til lige én mere.
-
Lad dem efterhæve i 1 times tid – pensl dem med sæg og drys med sesamfrø. Klem sesamfrøene let ned mod bollen, så de sidder bedre fast.
-
Bag dem i ca 25-35 minutter ved 230 °C i en forvarmet ovn. Hvis de bliver meget mørke kan du skrue ned til 200 °C til sidst. De er færdige når de lyder helt hule.
Hvis du har mod på noget mere krævende fyld kan du bruge de asiatisk marinerede langtidsbraiserede svinekæber. Du kan også prøve med hakkebøffer af vildsvin eller lam, som begge tog går fantastisk med denne ostecreme.
Men en let og luftig glutenfri burgerbolle er det faktisk kun fantasien, der sætter grænser. Jeg skal helt sikkert eksperimentere med en kombination af kylling og rabarber i burger i løbet af denne sommer.

Hej Hekla.
Hvad gør jeg ved dine opskrifter, når jeg ikke tåler gær?
Kan jeg bruge surdej?
Er der en tabel, der viser hvor meget surdej der skal bruges i forhold til gær.
Det er desværre mit evige problem.
Venlig hilsen Ena Trab