Fritter af sødekartofler med lammesteaks

Det er ingen hemmelighed at jeg har en svaghed for lam, jeg voksede op med får og vi slagtede hvert år et lam til fryseren. En enkelt gang måtte vi slagte et voksent får, hun havde brækket det ene forben. Hele fåret blev hakket til pølser, fårekød smager nemlig bittert af lanolin. Det er den smag folk bekriver som smagen af uld og den kan kamoufleres i pølser, men ikke hvis man spiser kødet.

Jeg var heldig, for jeg lærte hvor ovenud lækkert lammekød er tidligt i livet. Det gælder egentligt for alt kød. Vi havde også tyrekalve til opfodring, så der var friskslagtet kød og de bedste udskæringer altid. Det har selvfølgelig gjort mig frygtelig kødkræsen, jeg kan virkelig nemt genkende de dårlige stykker i køledisken og undgår alt, der er formarineret, det er næsten altid sejt. Det er den bedst måde at kamouflere at kødet er dårligt eller at det er fra et dyr, der er for gammelt.

Jeg har her valgt at servere fritter af sødekartofler til. Jeg elsker smagen af sødekartofler og de er altså ret lækre som fritter.
Alt efter hvor stor den sødekartoffel du finder er så brug ½-1 pr person. Den jeg fandt var stor nok til at ½ rakte til 2 personer, når vi spiste en god portion salat til også 🙂

2015-07-18 20.23.40

Fritter af sødekartofler med lam og salat.

Fritter af sødekartofler:

½-1 sødekartoffel af de store
3-4 spsk god olie

Skær sødekartoflen ud i passende stykker, jeg foretrækker tynde stænger når jeg skal have pommes frites. Læg stykkerne i en pose sammen med olien og bland det godt og lad det ligge og trække i et par timer. Bag det i ovnen ved 200 grader til de begynder at tage farve eller 15-20 minutter. Til sidst skrues op på grill i 3-5 minutter, så de bliver sprøde, hold øje med dem, så de ikke bliver brændt.
Jeg laver dem på bagepapir på risten og ikke en bageplade, da jeg har haft problemer med at de bliver brændte på en bageplade. Det vil sige de bliver brændte på den side der rører bagepladen og bløde og slatne på den anden side og hvis man vender dem bliver de bare smattede.

Jeg salter og krydrer dem ikke før de er færdige, for så kan jeg ikke få dem sprøde.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *