December i Teklas Køkken – årets sidste måned

Jeg glæder mig vildt meget til december. Lige siden jeg var barn, har december været magisk. Fyldt med kærlighed og intens hygge. Julemarkeder, med et hav af nisser og andre fine små julefinurligheder. Gløgg, æbleskiver, varm kakao, honningkager og norske klejner spist med vanter på i blæst, regn eller bare kulde. Drømmen om sne lever i bedste velgående hvert år og jublen er stor, når der komme bare lidt hvidt fra himlen.  For slet ikke, at pludre løs om julepynt, julelys og juletræer 😉

I år byder årets sidst måned på knap så meget julemarked, knap så meget julehygge og en hel del mere arbejde. Det er hårdt at være voksen indimellem 😉
Jeg fik den skøre idé, at lave en skøn adventskalender til dig og det er det allerbedste ved julen – at give gaver. Der er ikke noget bedre end, at se et menneske du elsker åbne en gave og blive glade. Selvsagt glæder jeg mig til, at du åbner dine gaver. Den første får du på søndag – altså hvis du har husket, at tilmelde dig adventskalenderen. Jeg kan afsløre, at der er 2 opskrifter bag den første låge.

December i Teklas Køkken

  • Julefrokoster med familien
  • 4 søndage i advent med alt hvad dertil hører
  • juletræsfældning og pyntning
  • juleaften
  • Nytårsaften

Julefrokoster med familien

De ovenstående er ikke i prioriteret rækkefølge. Familiekomsammen har aldrig helt været min ting. Min familie er mildest talt ikke super funktionel. De årlige sammenkomster til fødselsdage, jul og lign. har altid været præget af, at de dybest set ikke kan lide hinanden. Alle gjorde gode miner til slet spil, som min mors familie så rammende omtaler dét. Jeg er særligt sensitiv og kan mærke det de gode miner dækker over. Så jo flere familiemedlemmer samlet jo mere anstrengende en sammenkomst. Arrangementer i private hjem er værst. Folk sidder så tæt og gnisterne flyver overalt.

4 søndage i advent

Advent er fantastisk, 4 søndage, hvor fokus er på afslapning og hygge. Eller sådan bruger jeg dem i hvert fald. Ro og eftertænksomhed i stearinlysets skær. Måske bruger du dem på familien, julebagning, kogning og stegning? Dagene kan også fint bruges til noget praktisk, men om aftenen kan du drikke noget varmt, slukke for fjernsynet og bare nyde roen.

Juletræsfældning og pyntning

Julens højdepunkt for mig er juletræsfældningen. At gå på en juletræsmark og udvælge det helt rigtige træ, save det ned og slæbe det med hjem. Så er det ikke mere idyllisk og magisk. Da jeg var barn gjorde vi det først d. 23 december. Som voksen har jeg valgt at gøre det tidligere. Jeg er endnu ikke begyndt at holde juleaften og derfor er jeg ikke hjemme d. 24. Det er så fint med et pyntet juletræ og så skal det også nydes. Derfor henter jeg det ind i stuen tidligere og pynter det, så det kan stå og sprede glæde 🙂
Kæresten og jeg har desuden en hyggelig tradition med, at lave ét julehjerte hver hvert år. Nye materialer og designs hvert år. På den måde kan vi med tiden fylde træet med forskellige hjerter fra vores liv sammen.

Juleaften

Juleaften forsvinder altid for hurtigt. Familien mødes og du sætter dig for at spise, og pludselig er gaverne pakket ud og du sidder tilbage med en lidt antiklimaktisk følelse. Den aften, som hele december har ledt op til er overstået. Alle forberedelserne og forventningerne er udløst. Tilbage står oprydningen og arbejdet med at pakke al julepynten sammen igen.

Nytårsaften

Nytåret markerer slutningen af et år og starten på et nyt. Det bliver ofte fejret med manér, men sidste år og igen i år skal jeg arbejde fra kl 23-07 . Det gør ikke så meget, for jeg får min yndlingsdel af aftenen med – maden! Det er lidt trist, at jeg skal undvære vinen til, jeg skal jo kunne køre på arbejde. Vinen er jo halvdelen af et godt måltid. Så undgår jeg da tømmermænd d. 1 – det er med at se de gode ting, ikke?

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *