Burger med krydret vildsvin og ostecreme – glutenfri comfort food

Jeg elsker burgere. Denne burger med krydret vildsvin og ostecreme er virkelig lækker. Med en krydret bøf af hakket vildsvin, lynsyltede grøntsager og en smagfuld ostecreme af en lagret Gouda er der dømt snasket burger, som gør sig rigtigt godt dagen derpå.

glutenfri comfort food

Burgeren her er også kommet i fint selskab med andre lækre burgere på måltidskasseronline.dk. Her har den nemlig fået en plads på deres ultimative guide til burger.

Glutenfri comfort food på den nemme måde

De lynsyltede grøntsager, burgerbollerne og ostecremen kan laves dagen før, så er de faktisk også bedst. Du skal bare varme bollen, stege bøffen og skylle salaten og så skal der spises. Nemmere bliver det ikke. Glutenfri comfort food, når det er bedst!

Jeg brugte den lækre lagrede gouda fra castello, den er smagfuld men rund og blød. Jeg har tidligere lavet ostecremen med en 4 års lagret gouda fra den hollandske ostehandler på torvet. Der var smæk på ostesmagen, præcis som jeg elsker det. Men ikke alle er lige så vild med en kraftig ostesmag, som jeg er.

Burgerbollerne jeg brugte var lavet efter denne opskrift, men du kan også lave en mere klassisk glutenfri burgerbolle. De lynsyltede grøntsager finder du her sammen med et alternativ til burgerbøffen.  

Burger med krydret vildsvin og ostecreme

Glutenfri comfort food når det er allerbedst

Ret Hovedret
Køkken Amerikansk
Keyword Burger, comfort food, glutenfri burger, glutenfri comfort food, vildsvin
Antal 4 personer

Ingredienser

Ostecreme

 • 150 g lagret gouda fra castello
 • 4 dl fløde
 • ½ tsk røget paprika

Burgerbøf

 • 400 g hakket vildsvin
 • ½ stort løg
 • 2 spsk friskhakket timian
 • 1 tsk røget paprika
 • friskkværnet salt og peber

Tilbehør

 • ½ stort løg
 • ½ portion lynsyltede grøntsager
 • 4-8 blade god salat evt frillice
 • 4 burger boller
 • 800 g grove pommes frites

Sådan gør du

Ostecreme

 1. Riv goudaen groft og kom den i en gryde med fløde og paprika. Varm op under omrøring til osten er helt opløst i fløden. Stil det til afkøling.

Burgerbøf

 1. Hak halvdelen af løget meget fint og bland vildsvin, løg, røget paprika, salt og peber. Arbejd det godt sammen og form 4 bøffer. Steg dem på en varm pande, til de er næsten gennemstegte.

Tilbehør

 1. Lav pommes frites efter anvisningen på posen.

 2. Skær det sidste halve løg i store tern eller halve ringe. Skyl og pluk salaten i mindre stykker.

 3. Varm burgerbollerne. Flæk de varme boller og læg salat på bunden. Kom ostecreme og rå løg over salaten. Læg bøffen på og kom godt med ostecreme over og top godt op med lynsyltede grøntsager. Luk burgeren med bollen på toppen og server med pommes frites og resten af ostecremen som dip.

En glutenfri burger præsenteres ofte uden bolle, og jeg nyder helt sikkert også en god burger, hvor der i stedet for bollen er ekstra salat. Så føles det også meget sundere!

Men indimellem har jeg virkelig lyst til ægte glutenfri comfort food og så er en god snasket burger i en blød bolle altså toppen.

Share:

4 Comments

 1. 2020-04-16 / 8:49 pm

  Mums! Det lyder som en lækker burger. Hvor finder du hakket vildsvinekød? Jeg har vist kun set det som steg, dog sjældent.

  • Tekla
   Forfatter
   2020-04-16 / 8:52 pm

   Hej Malene
   Jeg har fundet det i Kvickly flere gange. Det ligger ofte sammen med hakket lam og hakket vildt i et afsides hjørne af en af frysebox. Man skal ofte lede lidt eller spørge 🙈

   Mvh Tekla

 2. 2020-04-17 / 11:21 pm

  Mums, hvor lyder det bare lækkert! Ej, hvor får jeg bare lyst til burger nu 😊

  • Tekla
   Forfatter
   2020-04-17 / 11:58 pm

   Den er også ren comfort food 💗

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering