Tomater smager skønt, når de er opvarmede. Stegte, grillede, bagte og syltede tomater er efter min mening mindst lige så gode som friskplukkede tomater fra haven.
Bagt tomatsalat med blandede cherrytomater, perleløg, rosmarin og hvid balsamico er en skøn forening af det syrlige og det søde.
Jeg serverede denne bagte tomatsalat til årets første grillaften, hvor jeg også mod min bedste overbevisning om en god grillaften lavede kartofler på grill. Kartofler hører ikke til på en grillaften, hvis jeg skal være helt ærlig, men nogle gange må man bryde sine principper 😉
Bagt tomatsalat
½ dl hvid balsamco
2 tsk salt
2 spsk flydende honning
4-5 kviste rosmarin
800 g blandede cherrytomater
200 g små skalotteløg eller perleløg fra frost
Bland balsamico, salt, honning og bladene fra rosmarinkvistene sammen til en dressing. Bland hele cherrytomater og pillede løg med balsamicodressingen og kom dem i et ovnfast fad. Langtidsbag tomatsalaten i ovn ved 100 ºC varmluft i 2 timer. De kan også bages ved indirekte varme i grillen, hvis den alligevel er igang.
Den holder sig ikke fantastisk, så sørg for at spise op. Opskriften her er til 6-8 personer som tilbehør, så det kan være en god idé at halvvere den, hvis I ikke er så mange.