Bagt rødbedemos med ostelåg

Min kæreste er virkelig fan af rodfrugter, og jeg kan da også godt lide dem, men er ikke nær så begejstret for dem. Når han så kommer hjem med en ordentlig portion blandede rodfrugter og synes, at vi flere dage i streg skal spise rodfrugter. Må jeg simpelthen finde på nogle forskellige måder at tilberede dem, det bliver altså for kedeligt, at få det samme flere dage i streg.

Mit allerstørste problem med de der blandede poser rodfrugter, er at der altid er gulerødder i. Jeg kan ikke fordrage kogte gulerødder og er heller ikke vild med dem tilberedt på andre måder. Men jeg kan leve med dem ovnbagt, så det blev den ene af dagenes rodfrugtret. Jeg fik så den idé at man kunne lave mos med rødbeder i. Jeg ved, at de ikke på samme måde koges bløde, som de fleste andre rodfrugter, men de må kunne moses. Og det kan de 😀

Der er et overskud af ubrugte gulerødder, som jeg nok laver coleslaw med en af dagene, men pastinak og rødbeder blev sammen med kartofler til en virkelig lækker mos.

Den smagte fantastisk sammen med kalkunbryst fyldt med skimmelost og pakket ind i bacon. Der var en lille rest tilbage, som jeg dagen efter valgte at lave som bagt mos med ostelåg og spise sammen med den sidste skive kalkun også med masser af ost på.

2015-10-18 18.42.03

Bagt rødbedemos med ostelåg

Bagt rødbedemos med ostelåg

2-3 portioner

3 rødbeder
2 pastinakker
5 kartofler
2 spsk smør
Groft salt og friskkværnet peber
100 g Friskrevet Pecorino Romano eller parmesanost

Skræl og skær det hele ud i små tern. Kog det i ca 30 minutter i usaltet vand, hæld vandet fra og tilsæt smør, salt og peber. Mos det med en kartoffelmoser, rødbederne er hårde og der vil blive ved med, at være små klumper af dem. men hvis du pisker det igennem med håndmixeren eller giver det en tur med stavblendderen, så er der meget få små klumper tilbage.

Kom mosen i et ovnfast fad og drys ost på toppen. Bag det ved 200 ºC i ca 15 minutter, til osten begynder at blive gylden og server den med et lækkert stykke kød.

Rødbedemosen her smager afbalanceret af rødbede, smagen kan godt være ret gennemtrængende, men sammen med kartoffel og pastinak bliver den rigtig god. Den har en flot klar rød farve, som vil gøre sig godt på bordet til Halloween.

11169885_10205816848273188_6243836882272345809_n

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *