Bagemåtter uundværlige til glutenfri bagning

Indlægget indeholder reklamelinks (markeret med *)

Glutenfri bagning kræver lidt mere udstyr end almindelig bagning. Både fordi der skal arbejdes meget med dejen og fordi du arbejder med meget våde deje. Du får brug for forskellige forme og gode dejskrabere, dejskærere og andet udstyr.

I dag tipper jeg om bagemåtter og et vanvittigt tilbud!

Bagemåtter*

Jeg har så meget glæde af mine bagemåtter. Hvordan jeg har klaret mig uden dem før ved jeg simpelthen ikke! Et bagemåtte er en måtte af silikone, som du arbejder med din dej på. Jeg fik dem fordi jeg fik den fine nye træbordplade i mit køkken og så ville jeg passe rigtigt godt på den. Men de har også den fordel, at jeg altid ved, at den overflade jeg arbejder på er fri for glutenrester.

Jeg fandt nogle med måleenheder på, de er på tysk men enhederne er de samme. cm, celsuis, fahrenheit, dl ovs. Jeg er så glad for mine med måleenheder på, så har jeg altid lige ved hånden hvad 400 °fahrenheit er i °C eller hvor mange ml der er i en teske.

Overfladen er totalt non stick, du oplever ikke at dej eller andet klistrer ubehjælpeligt fast i underlaget. Samtidig er overfladen skridsikker så skåle og andet står fuldstændig fast på bagemåtten.

Rengøringen er en leg, det er en klud med varmt vand. Hvis dit bageunderlag er blevet meget fedtet fra en fedtet dej, så kører du bare lige lidt sæbe og en opvaskebørste henover først. Hvis der sidder meget melstøv på, holder du bare bageunderlaget under vandhanen og skyller det, hvorefter du hænger det til tørre. Ingen fedtede køkkenborde med dej der sidder fast i den ru overflade. De kan desuden også gå i opvaskermaskinen.

Jeg drømmer om at få én af de større måtter. Nogle gange kunne jeg gode bruge en større flade at arbejde på. Dem jeg har er disse fra Städter*, og de er forholdsvist dyre, men kan både gå i ovn og fryser.

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *