Æggesalat er vildt lækkert, men jeg laver det sjældent. Jeg er generelt ikke så meget til den type pålæg. Det er lækkert med en enkelt mad, men sådan en portion rækker jo til adskillige madder. Det samme gælder skinkesalat, tunsalat, kyllingesalat og lign. Alligevel har jeg den her opskrift jeg normalt laver til påske, i år var der dog ikke mulighed for at lave den til gæster.
Når jeg laver mad til 85 sultne og hårdtarbejdende vikinger på Copenhell, står der også altid æggesalat på menuen. Og det er et kæmpe hit, jeg er nødt til at dele portionen op i to, ellers er den væk inden alle kommer ned til frokost. Den er dog oftest uden bacon, da vi har en del vegetarer og de også gerne skal kunne spise den.

Æggesalat på mørkt glutenfrit grovbrød
æggesalat med bacon
6 æg
1 bundt purløg
100 g radiser
½ rødløg
1/4 agurk
1 ½ dl cremefraiche
150 g bacon i tern
1 tsk (toppet) glutenfri karry
salt og peber
Kog æggene i 9 minutter så de er hårdkogte og lad dem køle helt af inden du piller dem og hakker dem fint. Steg baconternene sprøde på en pande og læg dem på fedtsugende papir. Hak løg, radiser, agurk og purløg fint og rør det hele sammen med creme fraiche, karry, salt og peber.
Server den med lækre friskbagte boller, hjemmebagt glutenfrit knækbrød eller hørfrøbrød, som en lækker frokost. Den er også god, som et glutenfrit altenativ til julefrokosten, der er ofte ikke super meget pålæg uden gluten.