Jeg har samlet 3 lækre supper til dig. Nu starter suppesæsonen. De næste 4-5 måneder er det koldt, måske blæsende og vådt og grøntsagerne er knap så friske og lækre. De er til gengæld virkelig velegnede til at lave suppe af. Få varmen med én af disse 3 lækre supper.
Porresuppe med sødekartofler
Denne Porresuppe med sødekartofler tager lidt tid, men resultatet er også helt fantastisk. Den er både smuk og velsmagende. Hvis du ikke er så vild med sødekartofler, kan du erstatte halvdelen med alm kartofler. På den måde får du stadig lidt af sødmen fra sødekartoflerne uden, at den dominerer. Jeg foreslår at spise dette brød til, det er groft og fyldt med gode fibre og smag.
Brøndkarsesuppe
Brøndkarsesuppen har en base af kartoffel og så får den smag fra masser af frisk brøndkarse. Det er ikke helt sæson for brøndkarse, men hvis du dyrker den i dit køkkenvindue, så kan du fint have frisk brøndkarse hele året rundt. Her er den serveret med glutenfrie ostecrutoner, men du kan sagtens bruge brød gnedet med hvidløg eller croutoner med artiskokhjerter og lufttørret skinke i stedet.
Gulashsuppe
Gulashsuppe er en god gammel klassiker. Langtidssimret og med masser af saft og kraft. Bitterheden fra de grønne peber giver et frisk pust. Server den med disse fladbrød til, så får du en god mættende ret.
Hvad er din yndlingssuppe?