Jule Q&A – 24 julessandheder om mig

Jule måneden er over os. Elsket og hadet. Uanset om du elsker julen og alt der følger med eller du gerne ville slippe for julepynt og julemusik alle vegne, så er den her.

I dag får du 24 julessandheder om mig.

24 julessandheder om mig

Jeg faldt over denne jule Q&A fra Blogguides.dk og syntes, at det kunne være supersjovt, at svare på den. Jeg har skiftet lidt ud i nogle af spørgsmålene fra den originale, så de passer lidt bedre til mig. Nogle af dem blev lidt for meget gentaglser.

Hvor julet er jeg i virkeligheden?

1.Troede du på julemanden som barn? 
Ja det gjorde jeg, og jeg hjalp med, at holde illusionen levende for min lillesøster, så længe som muligt.

2.Hvor mange af julemandens rensdyr kan du nævne uden at google?
Rudolf. Hans næse kan i det mindste lyse, De andre kan bare flyve, det er slet ikke imponerende nok.

3.Har du nogensinde bygget et kagehus?
Nej! Tro det eller ej, men det skal jeg snart have gjort noget ved! Mit store kageidol Christine McConnel laver de vildeste kagehuse!

4.Hvilke 3 ting får dig i julehumør?
Når hele byen er dækket med julebelysning og julepynt. Tusindvis af små lamper overalt er bare så hyggeligt.

Julemusik – selvom jeg de sidste par år har været med i WHAMAGEDDON og sidste år helt undgik at høre Last Christmas fra d. 1 dec. til og med d. 24 dec. Jeg har til gengæld et par venner, der aktivt forsøger, at whamme mig. Det er en ret sjov leg.

Gaveshopping – der er ikke noget jeg elsker mere, end at købe gaver til dem jeg elsker.

5.Bager du selv julekager eller køber du dem?
Jeg har altid foretrukket hjemmebagte julekager. Når jeg spiser dem, jeg er faktisk ikke så voldsomt glad for småkager. Nu hvor de skal være glutenfrie, bager jeg dem helt sikkert selv.

6.Hvornår pynter du op til jul?
Som hovedregel d. 1. dec. Men ofte sniger der sig noget ind før, hvis jeg har købt noget nyt. Jeg har fødselsdag d. 21 nov. og derfor bliver der aldrig pyntet rigtigt til jul før da.

Hvad er min julestil?

7.Dress up eller casual?
Så meget dress up – enhver anledning for at tage det fine tøj på bliver udnyttet!

8.Hvad er dine julefarver?
Alt andet end den klassiske julerøde og  julegrønne farve. Selv min nissehue er en mørkere rød (ja jeg har en nissehue).

9. Adventskrans eller adventsdekoration?
Vi havde altid en helt klassisk krans da jeg var barn. Den hang ned fra loftet i fine julerøde bånd med hvide lys. Og jeg syntes den var gyselig. Så det er adventsdekoration der står i mit hjem. Gerne i utraditionelle farver og sjældent klædt i gran.

10.Er nisselandskaber go eller no-go?
Herhjemme er røde nisser no-go (det er igen den der julerøde farve), så hele landskaber med dem er også no-go. Jeg har dog grønne og hvide nisser, men bygger ikke en hel by eller et landskab til dem.

11.Er en “Ugly Christmassweater” go eller no-go?
Ja da! Jeg har forelsket mig i denne her (jeg falder altid for den dyreste 😉 )
Da vi var i Tivoli og nyde juleoppyntningen og alle de fine lys var jeg begejstret for de grimme julejakkesæt, du kan finde derinde.
Rensdyrgevir og grimme juleslips er også velkomne til både hverdag og fest i december.

Hvad er mine julefavoritter?

12.Hvad er din yndlings juletradition?
Da jeg var barn var det helt klart d. 23 december. Hele familien tog ud og fældede et juletræ sammen. Var der sne blev det kørt hjem på kælken, vi boede nemlig lige ved siden af en juletræsproducent. Resten af dagen gik med julehygge og aftensmaden stod på risengrød, så der var kold risengrød til ris’alamanden d. 24.

Efter at mine forældre blev skilt, ændrede det sig markant. Vi fik aldrig opbygget nogle nye traditioner som familie, så jeg har faktisk ikke en yndlings juletradition i dag. Det nærmeste jeg kommer er nok julefrokosten hos Far og hans kone første eller anden juledag.

13.Hvad er din yndlingsjulefilm?
“Miraklet på Manhattan”! Den er så sød og hyggelig.

14.Hvad er din yndlings julebog/-historie?
“Pigen med svovlstikkerne” Den læste min Morfar altid for os til jul. H. C. Andersen var han absolutte yndlingsforfatter og jeg er vokset op med hans eventyr.

Det er en trist historie og selvom den ender med at pigen dør, har jeg altid syntes at den ender lykkeligt. Den lille piges liv er hårdt og grusomt. Hun er alene og fortabt i kulden og hun bliver i stedet genforenet med sin bedstemor i himlen. Hun dør ikke rigtigt, men bliver reddet af sin bedstemor.

Jeg tror faktisk også, at min morfar undlod, at læse det allersidste af historien. Der hvor det er beskrevet at hendes lig bliver fundet. Det er jo ikke ligefrem en historie for børn.

15.Hvad er din yndlings juledrik?
Gløgg med hjemmelavet gløggekstrakt. Jeg har forelsket mig i Sellebergs alkoholfrie kirsebærgløgg. Den er helt fantastisk og kan fint spædes op med en god rom.

16.Hvad er din yndlingsjulemad?
Uha den er svær! Jeg kommer altid til at tænke på dét jeg ikke længere kan spise. Blodpølse f.eks. Fyldt med bygkerner og rug- eller bygmel og jeg elskede, at få sådan en skive med mørk sirup på. I år har jeg faktisk bestilt 2 stk glutenfrie blodpølser, fordi jeg er så heldig at kende én der gider lave dem.

Men ellers er jeg vild med and og den tilhørende andesauce. Andebiksemad hos min farmor i juledagene skal heller ikke glemmes, det er altså helt fatakstisk!

17.Hvad er din yndlingsjulesang?
Walking in a Winter Wonderland. Den originale med Dean Martin selvfølgelig! Generelt er jeg til de gode gamle originaler af julesangene, de har så meget sjæl og nostalgi over sig.

18.Hvad er din yndlingsjulekalender?
Hvis det er på tv, er det til ehnver tid jul på slottet – prinsesse Miamaja fik sin overlækre prins med langt hår! Den dag i dag er jeg sammen med min langhårede viking. Nisserne var awesome og sang de bedste sange. Jeg var kun 7 da den blev sendt første gang, men 12 da den blev sendt anden gang. Ingen julekalender har kunnet nå den til sokkeholderne siden, ikke i mit lille pigehjerte.

Hvis den kan spises, så har Johan Bülows lakridskalender været flittigt nydt i december.

Hvad med gaverne?

19.Er gaver til voksne go eller no-go?
Jeg har simpelthen ikke forstået konceptet med, at gaver kun skulle være til børn? Det er mig en helt fremmed tankegang. Ja jeg giver de voksne mennesker jeg elsker en gave til jul. Du bliver altså aldrig for voksen til at give gaver og forkæle dem du holder af.
Min far er lidt af en gavehader, og han bestemmer helt selv om han vil give mig en julegave. Han får én af mig uanset!

20.Giver du dine børn eller andre kalendergaver?
Ja! Som det måske fremgår, så er gaver noget jeg virkelig elsker at give og 24 ekstra af slagsen er jo endnu bedre! Oftest er det dog adventskalendre med 1 gave til hver søndag i advent. Min søster og nevø får næsten hvert år en adventskalender af mig. 4 små gaver, budgettet er omkring 100 kr i alt til hver af dem. Så finder jeg små finurlige ting i genbrug eller sjove forretniger til dem.

21.Er hjemmelavede gaver go – eller no-go?
Giv den gas med kreativiteten. Jeg elsker at få noget folk selv har lavet. Det er så personligt og ægte.

22.Hvis du kun kunne give én person en gave i år. Hvem skulle så have den?
Den skulle gå til en familie, der ikke har råd til at købe gaver. Hvis jeg kun måtte give én gave til jul i år, så skulle den gå til nogen, som virkelig har brug for den.
Friis Shoppingcenter i Aalborg samler gaver ind til børn og så blev gaven afleveret dér. Jeg skal derned sammen med min nevø. Vi afleverer en bamse fra min nevø og to bamser fra min egen samling, som er blevet for stor.

23.Nævn 3 ting du ønsker dig i år.
Alt og intet. Jeg mangler ikke rigtigt noget. Der er da masser af fine ting, det kunne være lækkert at have, men jeg mangler virkelig ikke noget. Min familie hader mig for det, for de skal jo finde på både en fødselsdagsgave og julegave inden for en måneds tid.

24.Har din familie nogle alternative juletraditioner?
næh det er så meget familien danmark, som det kan blive. Vi mødes og spiser enorme mængder mad, gerne nogle sild, vi egentligt ikke kan lide skyllet ned med noget snaps, vi egentligt ikke kan lide.

Det var 24 julesandheder om mig. Jeg ville elske at høre hvad du svarer på de 24 spørgsmål, så del dem endelig med mig i en kommentar.

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *